Jutro wrzuce jak ją poprawie i lepsze światło bedzieGerB3 pisze:Mógłbyś wrzucić zdjęcie całej felgi , bo też mam piecioramienne i nie wiem czy polerować całe czy tylko rant
[ALL] Polerka Felg.
... Pokaż całe felgi najpierw :mrgreen:Oofol pisze:Fajny patent Robert! Szkoda jedynie ze mam zimno w garażu...
Panowie doradźcie mi co mam zrobić z tymi dekielkami...
czy pomalować ten środek na czarno?
[url=http://images49.fotosik.pl/48/428d4960c547f9d2m.jpg]Obrazek[/URL]
Czy zostawić ori kapsle?
[url=http://images33.fotosik.pl/440/97949545bcb002edm.jpg]Obrazek[/URL]
Ale myślę że lepiej było by zostawić ori kapsle
... Moim zdaniem to co się da wypolerować to co jest czarne odświeżyć no chyba że nie potrzeba a kapsle ori oczywiście zostaw bardzo mi się ta fela podoba tylko mała :roll:Oofol pisze:Co prawda nie chciałem się chwalić przed końcem prac - bo nie ma czym ale potrzebuję waszej rady.
Tak wyglądają ori:
[url=http://images49.fotosik.pl/48/4040b10ae683664bm.jpg]Obrazek[/URL]
... To jest 15" bo ja tak na oko to nie wiem
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To co jest czarne to takie zostaje a reszta będzie na lustro. Wydaje mi się osobiście że ten znaczek ori jednak zostawię...
Fela 15"/7,5" na oponie 195/50. Miały być 16"/7,5" z gumą 205/50 ale się nie mieści... A gumy 205/40 nie chcę bo będę miał ciężko z jeżdżeniem - tam gdzie codziennie się poruszam jest straszna lipa... Więc 15" musi wystarczyć
Fela 15"/7,5" na oponie 195/50. Miały być 16"/7,5" z gumą 205/50 ale się nie mieści... A gumy 205/40 nie chcę bo będę miał ciężko z jeżdżeniem - tam gdzie codziennie się poruszam jest straszna lipa... Więc 15" musi wystarczyć
A to efekty mojej pracy.
Materiał wyjściowy - poprzedni właściciel kółek zostawił mi niezły sajgon:
po ściągnięciu lakieru użyłem.. pilnika na głębokie ubytki, potem papier na sucho 180 i 320, na mokro 400, 800, 1200, 2000, potem polerka filcem na wiertarce zieloną kostką do polerowania nierdzewki
A tu już efekt :mrgreen:
Zapraszam do konstruktywnej krytyki, z uwzględnieniem że to moje pierwsze wypolerowane koło
Materiał wyjściowy - poprzedni właściciel kółek zostawił mi niezły sajgon:
po ściągnięciu lakieru użyłem.. pilnika na głębokie ubytki, potem papier na sucho 180 i 320, na mokro 400, 800, 1200, 2000, potem polerka filcem na wiertarce zieloną kostką do polerowania nierdzewki
A tu już efekt :mrgreen:
Zapraszam do konstruktywnej krytyki, z uwzględnieniem że to moje pierwsze wypolerowane koło
No chłopkai widze że nie odpuszczacie z robota i działacie ostro
powiem krótko: jak na pierwszy raz to wam zajebiście wyszło tylko trzeba być cierpliwym i dokładnym w tej robocie <dynamit>
Marcin19l, dawaj dalej, jeszcze trzy i jesteś w domu
Oofol, ja bym zostawił ori dekielek ewentualnie logo OOOO tam mzapdał bo tak to jakoś pusto bedzie.
zjawa, ty żeś jeszczez sajgonu nie widział, zebym ja mial zdjęcie przed zabiegiem tych pamietnych Borbetów BS :roll: Pilnikiem to ja nie wiem czy to taki zajebiaszczy pomysł jest, żebyś dołków nie porobił i nie zebrał nierówno dookoła bo przy wyważaniu będą jajka :lol: Wszystko ładnie pieknie ale te odciski palców na świeżo wypolerowanym rancie to są nie na miejscu :lol: Aaaa i widzż że patencik z taśma wykorzystany prawidłowo jest <rotfl2>
powiem krótko: jak na pierwszy raz to wam zajebiście wyszło tylko trzeba być cierpliwym i dokładnym w tej robocie <dynamit>
Marcin19l, dawaj dalej, jeszcze trzy i jesteś w domu
Oofol, ja bym zostawił ori dekielek ewentualnie logo OOOO tam mzapdał bo tak to jakoś pusto bedzie.
zjawa, ty żeś jeszczez sajgonu nie widział, zebym ja mial zdjęcie przed zabiegiem tych pamietnych Borbetów BS :roll: Pilnikiem to ja nie wiem czy to taki zajebiaszczy pomysł jest, żebyś dołków nie porobił i nie zebrał nierówno dookoła bo przy wyważaniu będą jajka :lol: Wszystko ładnie pieknie ale te odciski palców na świeżo wypolerowanym rancie to są nie na miejscu :lol: Aaaa i widzż że patencik z taśma wykorzystany prawidłowo jest <rotfl2>