[B3/B4 ALL] Diagnostyka VAG
Problem z polaczeniem sie z ABS-em za pomoca VAG-COM
Witam mam taki problem uzywajac interfejsu na zlacze OBD 2 i programu VAG-COM chcac sprawdzic ABS bo pali mi sie kontrolka wyskakuje mi okienko z taka informacja: to many communication errors to continue (to chyba znaczy za duzo bledow zeby kontynuowac) wie ktos co moze byc nie tak z tym ABS-em albo czemu program nie moze sie polonczyc ? Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc moje auto to VW B4 1995r 1.9TDI z silnikiem 1z
- radziobiker
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
mam prosbe i pytanko, czy jest tu ktos kto pomoglby mi w analizie blędow ???
Kolega kupil sobie VAG`a i dopiero sie zaczyna w to wciagac, ponoc ma tez mozliwosc zrobienia logow dynamicznych na tym urzadzonku, wiec mysle ze mozna by bylo w pelni zdiagnozowac moje autko.
Dane przeslal bym komus przez maila.
Czy sa tu jacys znawcy tematu ???
Prosze badzo o pomoc
Kolega kupil sobie VAG`a i dopiero sie zaczyna w to wciagac, ponoc ma tez mozliwosc zrobienia logow dynamicznych na tym urzadzonku, wiec mysle ze mozna by bylo w pelni zdiagnozowac moje autko.
Dane przeslal bym komus przez maila.
Czy sa tu jacys znawcy tematu ???
Prosze badzo o pomoc
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
mellow_pak, podepnji się do jakiegoś tematu a analizie logów np
viewtopic.php?t=17176&highlight=logi
i wklej zdjęcie czy podaj nr błędów co kilka opinii to nie jedna
viewtopic.php?t=17176&highlight=logi
i wklej zdjęcie czy podaj nr błędów co kilka opinii to nie jedna
Starsze kompy w ABT miały 35 pinów a nowsze 45 pinów.Danek pisze:Jeśli w silniku ABT to zależy od rocznika auta, a dokładnie od typu ECU starsze modele (do 93 roku) nie dają takiej możliwości, nowsze (od 93) dają możliwość odczytu m.in. temperatury płynu.kubik pisze:Mam pytanie do znawców Vaga, czy można vagiem odczytać temperaturę silnika ?
No nie ze wszystkim się on łączy pięknie, ale nieraz jest pomocny, chociażby przez to, że ma błędy po polsku, ale minus to taki, że nie da się zrobić logów, możesz wrzucić inni skorzystają.scanmedia pisze:Witam mam Vag 4.9 PL z okablowaniem i działa ok jak ktoś potrzebuje to mogę podpiąc Warszawa, Maków Maz.