[80/90 B3] problem z klamką
[80/90 B3] problem z klamką
niemogę otworzyc drzwi klamką ze srodka urwało sie cięgno jak to wymienic ??
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2007, 12:36 przez daro, łącznie zmieniany 1 raz.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Witam na szczęście ciegno klamki wewnetrznej nie jest drogie w ASO. Tu masz link jak zdjac boczek drzwi viewtopic.php?t=301&highlight=panel+drzwi (ale to juz chyba wiesz ) A dalej jak juz bedziesz mial nowe ciegno to bez problemu sobie poradzisz, zobaczysz jak i gdzie siedzi zerwane ciegno (bo pewnie chaczyk, bolczyk sie ukrecił ) nie powiem jak dokładnie siedzi w b3 bo zmieniałem u siebie ale w coupe, ale zasada pewnie podobna i dziecinnie prosta robota także bez problemu sobie poradzisz (ale poczekaj do opinii kogos kto ma b3 bo moge czegos nie wiedzieć) Mam nadzieje ze choc troszke ci rozjasniłem. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Chyba mam to samo - [B3 1.8] tylne lewe drzwi.
Od środka ciągam za klamkę i nie chcą się otworzyć, próbując klamką od zewnątrz klamka stawia opór jak by drzwi były zablokowane. Jest zamontowany centralny, i po uruchominiu słychać jak centralny w drzwiach pracuje ale drzwi się nie odblokowują. Ręczna próba odblokowania drzwi też nie daje skutku. czyli w sumie z 5 drzwiowego sedana zrobiła mi się 4 drzwiowa kaleka
Zna ktoś sposób aby otworzyć zablokowane drzwi bez rozpruwania tapicerki??
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Od środka ciągam za klamkę i nie chcą się otworzyć, próbując klamką od zewnątrz klamka stawia opór jak by drzwi były zablokowane. Jest zamontowany centralny, i po uruchominiu słychać jak centralny w drzwiach pracuje ale drzwi się nie odblokowują. Ręczna próba odblokowania drzwi też nie daje skutku. czyli w sumie z 5 drzwiowego sedana zrobiła mi się 4 drzwiowa kaleka
Zna ktoś sposób aby otworzyć zablokowane drzwi bez rozpruwania tapicerki??
Z góry dzięki za odpowiedzi.