Witam, w mojej niuni zaniemógł gaźnik , zimny silnik na gazie nie odpala (to jestem w stanie zrozumieć) ale przestał też palić na benzynie. Cały kolektor pod gaźnikiem zalany jest paliwem, gaźnik to keihin. Pojawiały się już takie problemy z gaźnikiem ale poprzednio kupiłem zestaw naprawczy (prawie ori!!) i trochę pomogło.
Mam pytanie - gdzie w krakowie szukać kogoś kto potrafi naprawić taki gaźnik, lub czy za 300 podmienić regenerowany gaźnik z 1 roczną gwarancją, a może jest ktoś kto potrafi założyć inny gaźnik do tego autka.
[1.8 NE +lpg] Nie odpala na PB i wyciek paliwa
[1.8 NE +lpg] Nie odpala na PB i wyciek paliwa
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, 11:42 przez aawol, łącznie zmieniany 2 razy.
poprawiłem, poprawię się
co do wyieku to kiedyś kapało paliwo z takiej długiej śrubki od strony prawego błotnika ale po wymianie uszczelek przestało. Zastanawiam się nad konkretną naprawą bo zestaw naprawczy był do gaźnika 1,6 no i tylko uszczelki pasowały bo zaworek nad pływak był inny no i po wymianie strasznie spadła jakość jazdy na benzynie ( kręcił tak do 3000 obr i zaczynał się dusić).
Niestety nie mogę trafić na fachowca żeby potrafił naprawić gaźnik.
co do wyieku to kiedyś kapało paliwo z takiej długiej śrubki od strony prawego błotnika ale po wymianie uszczelek przestało. Zastanawiam się nad konkretną naprawą bo zestaw naprawczy był do gaźnika 1,6 no i tylko uszczelki pasowały bo zaworek nad pływak był inny no i po wymianie strasznie spadła jakość jazdy na benzynie ( kręcił tak do 3000 obr i zaczynał się dusić).
Niestety nie mogę trafić na fachowca żeby potrafił naprawić gaźnik.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=524686138
taki (tak na oko) mam gaźnik, jak szukałem informacji to natrafiłem na porównania keihin I i II ale trwała debata o to który jest który.....
a propo aukcji to na nią właśnie się głowię...
taki (tak na oko) mam gaźnik, jak szukałem informacji to natrafiłem na porównania keihin I i II ale trwała debata o to który jest który.....
a propo aukcji to na nią właśnie się głowię...