[1.9TDI 1Z] Twarda i nierówna praca po odpaleniu.
[1.9TDI 1Z] Twarda i nierówna praca po odpaleniu.
Odpaliłem auto po 10 dniach postoju z świeżo naładowanym akumaulatorem , temperatura -9 stopniPraktycznie pierwszy słyszalny zapłon już od półobrotu ale tylko na chwilę i kręce dalej 4-5- sekund i zapalił na sekundę i zgasł.Druga i trzecia próba tak samo.Przy czwartej zapalił ale charakter pracy tragedia.Silnik chodzi bardzo twardo i nierówno-chwilami przygasa obroty skaczą 900-110.Wrażenie jak by kąt wtrysku był totalnie rozjechany.Tak pochodził około minuty i sie nie ustabilizował.Zgasiłem go i zapaliłem jeszcze raz ale teraz tylko tiknięcie i chodzi.Po tym drugim uruchomieniu jak by reką odjął silniczek chodzi równiutko jak zegarek.Nie wiem co się dzieje zważywszy że są problemy z uruchomieniem slnika w niższych temperaturach po kilku dniach postoju ale nie zawsze się tak dzieje czasami w minusowych temperaturach zapala od strzała.
Dodam że kąt wtrysku 52 ,świece sprawdzone,powietrza w wężykach nie widać no może jeden milimetrowy .
Dodam że kąt wtrysku 52 ,świece sprawdzone,powietrza w wężykach nie widać no może jeden milimetrowy .
Ostatnio zmieniony 10 sty 2009, 21:17 przez pico, łącznie zmieniany 1 raz.