[B4 AAZ]brak podświtlania zegarów
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja miałem podobnie też trzeba było nacisnąć ale pokrętło od regulacji podświetlania. Później się samo naprawiło . Ale proponowałbym Ci sprawdzić te słynne ścieżki na płycie liczników (gdzieś na forum ktoś zaznaczył która się przepala). Ewentualnie sprawdź czy regulator jasności dobrze kontaktuje z płytą i jest dobrze dokręcony.
Ostatnio paliło mi też bezpiecznik od podświetlania nr. 14 bodajże bo jest wspólny z podświetlaniem tablicy a że kabel idący do klapy niedomaga to przez niego pali mi bezpiecznik.
Ostatnio paliło mi też bezpiecznik od podświetlania nr. 14 bodajże bo jest wspólny z podświetlaniem tablicy a że kabel idący do klapy niedomaga to przez niego pali mi bezpiecznik.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Musisz wyjąć i rozebrać zegary i poszukać przypalonej ścieżki na płycie liczników.
Kiedyś na forum widziałem fajne zdjęcie z najczęściej przepalającą się ścieżka. Ale ponoć to któraś przy regulatorze jasności podświetlania.
Tutaj https://audi80.pl/b3-b4-naprawa-pods ... t33644.htm jeden kolega opisywał jak to naprawiał u siebie.
Kiedyś na forum widziałem fajne zdjęcie z najczęściej przepalającą się ścieżka. Ale ponoć to któraś przy regulatorze jasności podświetlania.
Tutaj https://audi80.pl/b3-b4-naprawa-pods ... t33644.htm jeden kolega opisywał jak to naprawiał u siebie.
- robert_paulson
- Forum Audi 80
- Imię: Wiktor
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Miałem ten sam problem w swoim avancie, nie działało oświetlenie tablicy rejestracyjnej, schowka, zegarów itd. (czyli wszystko co podpięte pod ten bezpiecznik). Oprócz tego było tylko mryganie długimi a po przełączeniu na długie całkiem gasły światła, przy włączeniu kierunku też. Problem rozwiązał się całkowicie kiedy wymieniłem przełącznik świateł przy kierownicy (z manetkami). Kupiłem go za 80 dych na allegro a instrukcja wymiany jest szczegółowo opisana na forum. Mam nadzieję że komuś w przyszłości to pomoże
Czy w b3 to wszystko wyglada tak samo??
Nie znam sie zupelnie na elektryce. Nie mam podswietlenia zegarow, rejestracji, nawiewu itd...
jeszcze jakis czas temu podwietlenie zegarow czasem dzialalo, a czasem nie...
Raz tez spotkalem sie z dziwna sytuacja. Wchodze do samochodu a tam lekko swiecace podswietlenie kabiny... :shock:
Odpalilem auto, chwile pochodzilo i zgaslo.
oczekuje odp prostym, zrozumialym jezykiem
Z gory dziekuje i pzdr
Nie znam sie zupelnie na elektryce. Nie mam podswietlenia zegarow, rejestracji, nawiewu itd...
jeszcze jakis czas temu podwietlenie zegarow czasem dzialalo, a czasem nie...
Raz tez spotkalem sie z dziwna sytuacja. Wchodze do samochodu a tam lekko swiecace podswietlenie kabiny... :shock:
Odpalilem auto, chwile pochodzilo i zgaslo.
oczekuje odp prostym, zrozumialym jezykiem
Z gory dziekuje i pzdr
-
- Forum Audi 80
Stik01, podświetlanie tablicy rejestracyjnej, liczników i pokręteł nawiewów jest załączane z tego samego styku na pająku i idzie przez ten sam bezpiecznik.
Sprawdź bezpiecznik nr 14 jeśli go cały czas pali będzie to wiązka klapy bagażnika.
Jeśli jest cały to sprawdź czy na szarym kablu włącznika świateł pojawia się plus gdy włączysz światła.
B3 i B4 jest tak samo.
Sprawdź bezpiecznik nr 14 jeśli go cały czas pali będzie to wiązka klapy bagażnika.
Jeśli jest cały to sprawdź czy na szarym kablu włącznika świateł pojawia się plus gdy włączysz światła.
B3 i B4 jest tak samo.
bezpiecznik nr 14?? aha ok
postaram znalezc chwile i sprawdzic to jutro.
Wiazka klapy bagaznika?? bede musial popatrzec jutro, bo nie wiem gdzie to jest
jak cos to bede pytal
Dzieki... Pzdr ;]
[ Dodano: 2010-01-19, 18:31 ]
mialem wlozony bezpiecnzik 10a wymienilem go na 5 i dziala podswietlenie zegarow i tablicy, ale nadal nie dziala podswietlenie wentylacji, ogrzewania... Ale ono nie dzialalo juz jak kupilem samochod. Podejrzewam ze to zarowki sa do wymiany. Pytanie tylko jak tam sie dsotac....??? :shock:
postaram znalezc chwile i sprawdzic to jutro.
Wiazka klapy bagaznika?? bede musial popatrzec jutro, bo nie wiem gdzie to jest
jak cos to bede pytal
Dzieki... Pzdr ;]
[ Dodano: 2010-01-19, 18:31 ]
mialem wlozony bezpiecnzik 10a wymienilem go na 5 i dziala podswietlenie zegarow i tablicy, ale nadal nie dziala podswietlenie wentylacji, ogrzewania... Ale ono nie dzialalo juz jak kupilem samochod. Podejrzewam ze to zarowki sa do wymiany. Pytanie tylko jak tam sie dsotac....??? :shock: