[wszystkie] regulacja reflektorów
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Krzysztof_Suliko, jak kupowałem nowy reflektor to spotkałem się z opisami: "z elektryczną regulacją", "regulacja manualna z możliwością zastosowania regulacji elektrycznej" oraz "regulacja manualna". Wynikałoby z tego, że jednak nie wszystkie. Ale mogę się mylić. Wydaje mi się jednak, że budowa samych reflektorów jest taka sama. Pozostaje kwestia dołożenia silniczków zamiast ręcznej dźwigni, wiązki i regulatora w kabinie. W którymś wątku ktoś poruszał podobny problem z zastosowaniem elektrycznej regulacji ale chyba w B3, poszukaj. Tam chyba był problem z włożeniem reflektora z manualem do elektryki. Niestety szczegółów już nie pamiętam .
Danku, dziękuje za odpowiedź. Poczytałem już troche na forum i na ściągnąłem opis z Downloadu. Mam jednak problemy z szukajką, po wpisaniu szukanych wyrazów nic mi nie znajduje, niewiem czemu, zawsze chodziła bez problemu. Ale za to jak szukam ręcznie, przekopując setki tematów w dziale "elektryka" to znalazłem kilka informacji.
Ale wracając do tematu... w moim refletrorze jest miejsce na silniczek. Jest zaślepione plastikowym "korkiem" ale nie idzie go wykręcić (wprawdzie nie próbowałem na siłe)
Silniczki, ori wiązke i przełącznik już "prawie mam"
Ale wracając do tematu... w moim refletrorze jest miejsce na silniczek. Jest zaślepione plastikowym "korkiem" ale nie idzie go wykręcić (wprawdzie nie próbowałem na siłe)
Silniczki, ori wiązke i przełącznik już "prawie mam"
Dokładnie takim korkiem Czyli jest szansa że silniczki mi podejdą :?:
[ Dodano: 2008-02-22, 11:09 ]
Czy wystarczy tylko wyciągnąć "korek" i włożyć silniczek ?? Wiem wszystko jak podłączyć kabelki, gdzie podłączyć i jak, ale niewiem jak fizycznie zamontować silniczek w reflektorze... Czy Ty robileś u siebie coś takiego ?? Jeśli tak to mogłbyś napisac mi co trzeba zrobić ?
[ Dodano: 2008-02-22, 11:09 ]
Czy wystarczy tylko wyciągnąć "korek" i włożyć silniczek ?? Wiem wszystko jak podłączyć kabelki, gdzie podłączyć i jak, ale niewiem jak fizycznie zamontować silniczek w reflektorze... Czy Ty robileś u siebie coś takiego ?? Jeśli tak to mogłbyś napisac mi co trzeba zrobić ?
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Tak Krzysztof wkładałem tam silniczek. Wyjmujesz ten korek przekręcając go o 120*, wtedy te wypusty wyskoczą z zaczepów i korek wyjmujesz, a silniczek wkładasz w to miejsce i przekręcasz o 120*. Ten bolec regulacyjny musisz wcisnąć w gniazdo na odbłyśniku. Najłatwiej to zrobić mając reflektor na stole to można sobie pomóc wyjmując żarówkę i przytrzymując odbłyśnik drugą ręką.