Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] Wywaliło tylni lewy teleskop...

ODPOWIEDZ
Marcin_191
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3] Wywaliło tylni lewy teleskop...

Post autor: Marcin_191 » 19 lis 2008, 21:56

Witam, ostanio sobie jade i slysze jakies stuki w bagaznku, myslalem ze cos mi lata po bagazniku wiec sie nie przejmowalem ale z czasem stuki sie nasilały.. patrze a tutaj teleskop wywaliło mi do gory z jednej strony... z czasem coraz gorzej sie tlucze... teraz nie jezdze, w weekend bede mial dostep na garaz i kanał wiec chcialbym to naprawic tylko mam pytanie do tych co sie znaja co to moze byc, czy ewentualnie kupic jakies czesci, bo do sklepu bede mial daleko i jak sie okaze ze potrzebna bedzie jakas nowa czesc to jestem udupiony... amortyzatory wymienialem niedawno z kumplem i robilismy to pierwszy raz wiec jak widac cos spieprzylismy, tylko dziwne ze jeden wywaliło a drugi sie trzyma elegancko... dodam ze stalo sie tak po przejechaniu jakis 150 km, na poczatku wydawalo sie wszystko ok. zamieszczam zdjecia i prosze o porady...

tutaj lewa strona:

Obrazek

i prawa, dobra:

Obrazek

jezeli bije lekko mlotkiem od gory w ten teleskop to mi wiadomo wchodzi do srodka, nie jestem w stanie sam ocenic co to moze byc, bo tak jak mowilem pierwszy raz mialem z tym do czynienia.. poradzcie mi tez czy przy okazji z drugim amorem tez cos robic... ? wykrecic i zamontowac jeszcze raz ? tym razem wg. opisu z ksiazki, czy zostawic ? bo jesli sie zrobi to samo co z tym to bede musial jeszcze raz na garaz jechac.

Prosze o pomoc! Pozdrawiam.

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 19 lis 2008, 22:54

kolego wnioskujac tak po zdejciach mysle ze scielo zabezpieczenie na amortyzatorze na ktorym opiera sie kielich, ja kiedys w pasacie przerabialem to samo kilka razy w koncu sie wkurzylem i lekko migomatem przylapalem i byl spokuj :) ale jak rozbierzesz to sie upewnisz.

Awatar użytkownika
Danio BB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Danio BB » 19 lis 2008, 23:29

Błąd w montażu albo wadliwy pierścień zabezpieczający. Rozbierz drugą stronę też i sprawdź kolejność poskładania części wg. książki ;-)
Raczej to naprawisz, kosztów nie będzie.

940NW

Post autor: 940NW » 15 sty 2009, 12:09

U mnie też coś sie tłucze po wymianie amortyzatorów (wymieniał mechanik). Mam takie pytanie. W którym dokładnie miejscu i jak siętam dostać jest górne mocowanie tylnego amortyzatora. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 15 sty 2009, 14:38

940NW pisze:U mnie też coś sie tłucze po wymianie amortyzatorów (wymieniał mechanik). Mam takie pytanie. W którym dokładnie miejscu i jak siętam dostać jest górne mocowanie tylnego amortyzatora. Pozdrawiam
Masz to w bagażniku.

940NW

Post autor: 940NW » 15 sty 2009, 16:15

Nie to nie w bagażniku. Z bagażnika wyjąłem wszystko co się dało i to samo. Dźwięk się pojawił po wymianie u mechanika. Oczywiście jak pojechałem z tym do mechanika to w samochodzie nic nawet nie zapiszczało, a jak dojeżdżałem to domu to od nowa. Dzieje się tak na nierównej drodze i jadąc bardzo powoli (no i nie dzieje się to zawsze, u mechanika było cichutko).Może to nic takiego i z czasem się wszystko wyłoży. Sam nie wiem

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 15 sty 2009, 17:00

Mocowanie amorka w B4 jest pod podstawą amortyzatora wraz ze sprężyną, dojscie jest jedynie po odkręceniu całej tej podstawy od nadwozia, jest ona widoczna jak zajrzysz w nadkole, trzyma sie chyba na 4 śrubach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Amortyzatory i sprężyny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl