Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1.9TDI,] tablica rejestracyjna

ODPOWIEDZ
fx65
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1.9TDI,] tablica rejestracyjna

Post autor: fx65 » 14 sty 2009, 21:20

Witam, mam taki problem, załuważyłem jakiś czas temu że raz świecą mi światła podświetlające rejestrację tylną raz nie, a teraz to już wcale nie świecą.
Sprawdziłem bezpieczniki, żarówki, no i wygląda że wszystko ok.
Wiązke kabli w klapie bagażnika lutowałem jakieś 14 miesięcy temu, czy to może być znowu coś w tej wiązce.
A jak już jestem przy tej wiązce kabli to gdzie to można kupić i ile to kosztuje.
Z góry dszięki za wszystkie informacje.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 14 sty 2009, 21:25

W tym temacie :arrow: https://audi80.pl/viewtopic.php?t=12 ... sc&start=0 dowiesz się wszystkiego ;-)

adi23149

Post autor: adi23149 » 14 sty 2009, 23:19

witam:p jesli mowisz ze zarowki i bezpieczniki sa dobre to sprawdz czy dochodzi zasilanie do zarowek. jesli nie to sprawdz czy jest napiecie na bezpieczniku. powinno byc.
najprawdopodobniej popekaly ci przewody miedzy klapa bagaznika a karoseria jest tam taka guma laczaca. w niej sprawdz czy przewody sa cale. popekane przewody powiiny byc przyczyna.

fx65
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fx65 » 15 sty 2009, 21:05

wszystko już gra, kabel oczywiście przerwany w wiązce tak jak pisaliście, polutowałem i świeci ale to chyba na bardzo krótką metę.
Może ktoś wie ile taka wiązka kabli kosztuje i jak na to wołać, bo pamięta jak pierwszy raz byłem u elektryka to powiedział że jak drugi raz pójdą to trzeba będzie kupić nową wiązkę, nie bardzo kumam.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 15 sty 2009, 21:10

fx65 pisze:Może ktoś wie ile taka wiązka kabli kosztuje i jak na to wołać, bo pamięta jak pierwszy raz byłem u elektryka to powiedział że jak drugi raz pójdą to trzeba będzie kupić nową wiązkę, nie bardzo kumam.
fx65, przeczytałeś temat do którego podałem Ci link?

Awatar użytkownika
vac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vac » 24 sty 2009, 02:07

fx65 pisze:wszystko już gra, kabel oczywiście przerwany w wiązce tak jak pisaliście, polutowałem i świeci ale to chyba na bardzo krótką metę.
Może ktoś wie ile taka wiązka kabli kosztuje i jak na to wołać, bo pamięta jak pierwszy raz byłem u elektryka to powiedział że jak drugi raz pójdą to trzeba będzie kupić nową wiązkę, nie bardzo kumam.
Wymień kable we wiązce to będziesz miał po sprawie i, co najważniejsze spokojną głowę.

Skorzystaj z tematu który podsunął Ci kolega IC69 :!: ;-) POLECAM :!:

Ja robiłem to w oparciu o ten właśnie temat i jestem bardzo zadowolony :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl