[All] Uklad wydechowy - tlumik srodkowy > strumienica
[All] Uklad wydechowy - tlumik srodkowy > strumienica
Mam problem urwal mi sie tlumnik srodkowy i zamiast spawac chcialbym wstawic strumienice.nie wiem czy to mozliwe bo wstawia sie ja zamiast katalizatora,mie wiem sam dokladnie wiec sie pytam.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 23:35 przez RAFAL, łącznie zmieniany 1 raz.
oczywiscie ze nowy tlumik tylko jakis lepszy sobie kup chyba ze chcesz miec huk w kabinie jak w maluchu,do audi takie bzdury nie pasuja,ja wycialem katalizator i wtawilem strumienice[mowili ze bedzie duzo silniejszy]gowno to pomoglo teraz mi tylko buczy w kabinie :evil: ,po co psuc to co przemyslane i dobre?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
ja mam iglicówke :)
a ja mam teraz w swojej iglicowa i dwa oryginalne tłumoki a to turbo bedzie siedziałą iglica, potem szczelinówka zgodna z kierunkiem wirowym turbiny i na końcu KM dedykowany na dwururce. co do dźwięku najlepszy wypas miałem na iglicy i dwóch tłumikach przelotowych w ostatnim z puszką rozprężną powyżej 4500 ryk jak w fałce i o dziw wtedy mi najlepiej chodził i najmniej palił :shock:
Re: ja mam iglicówke :)
... słyszałem, że pod Turbo nie polecają strumienicMcGiver pisze:a ja mam teraz w swojej iglicowa i dwa oryginalne tłumoki a to turbo bedzie siedziałą iglica, potem szczelinówka zgodna z kierunkiem wirowym turbiny i na końcu KM dedykowany na dwururce. co do dźwięku najlepszy wypas miałem na iglicy i dwóch tłumikach przelotowych w ostatnim z puszką rozprężną powyżej 4500 ryk jak w fałce i o dziw wtedy mi najlepiej chodził i najmniej palił :shock:
mało tego zakładam też strumienice dolotową 8-) trzy strumienice naraz w turbo może być fajna sprawa :mrgreen: na pewno nie za bardzo może pasieć do silników nafaszerowanych elektroniką, a u mnie sie zobaczy jak sie wszystko pomontuje jak będzie świstać... słyszałem, że pod Turbo nie polecają strumienic