[2.3 NG] za wysokie obroty
[2.3 NG] za wysokie obroty
Witam mam mały problem z biegiem jałowym auto stało przez jakies 2 miesiące nie odpalane a jak go odpaliłem to na obrotomierzu odrazu wskakuje na 3000 gdzie wcześniej tego nie było, na wolnych obrotach wskazywał 1000 czym to moze byc spowodowane? Zaznaczam że był wymieniany piecyk i szczeze mówiąc niewiem czy mechanik który to robił był do końca zemną szczery i wszystko poskładał tak jak ma być
Ostatnio zmieniony 16 sty 2009, 23:27 przez szkolo44, łącznie zmieniany 1 raz.
- czester-11
- Forum Audi 80
Jakaś straszna rzeźba w tym Twoim silniku. Zobacz, czy od tego stania nie zastał się przepływomierz - zobacz czy po przekręceniu stacyjki w pozycję zapłon (ale bez odpalania samochodu) tarcza w przepływce wraca do normalnego, zerowego położenia.
Zobacz też na silniczek krokowy, odepnij go, przeczyść środek WD-40 lub czymś lekko tłustym.
Zobacz też na silniczek krokowy, odepnij go, przeczyść środek WD-40 lub czymś lekko tłustym.
przeczyściłem ten cały silniczek krokowy, ale to nie tam była przyczyna już wiem co sie stało, przy tym całym mechaniźmie gdzie jest założona linka od gazu, i tam jest taka mała blaszka jakby, która sie przestawia o jakiś 1 mm i wtedy silnik odrazu dostaje 3000 obrotów nawet jak dodam gazu zbyt gwałtownie to ta "blaszka" własnie sie przestawia i ręcznie musze ją zwolnic bo auto wyje. Oco w tym chodzi?