witam i mam dziwny problem 1z nagle nie odpala, check nie zapala sie po stacyjce, swiece swieca i grzeja caly czas, brak napiecia na zaworze na pompie. Po podaniu + na pompe check i kontrolka swiec zachowuja sie prawilowo ale brak mocy jakby nastawnik pompy nie dzialal czy to ecu czy cos innego? pozdrawiam
posiada ktos pinout ecu bosch
[1.9TDI 1Z] Nie odpala - brak kontrolki Check.
[1.9TDI 1Z] Nie odpala - brak kontrolki Check.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 20:56 przez reed, łącznie zmieniany 1 raz.
witam
dzis w czasie drogi zapaliły mi sie kontrolki temperatury,ta obok z wykrzyknikiem i ładowanie gdy wracalem zpalil sie jeszcze ABS ,nie działały żadne wskazania na zegarach ,podświetlenie tez słabo świeciło i gaz zaczoł skakać i musiałem redukować,
akumulator(juz troche ma) ? przekażnik? czy coś innego?
dzis w czasie drogi zapaliły mi sie kontrolki temperatury,ta obok z wykrzyknikiem i ładowanie gdy wracalem zpalil sie jeszcze ABS ,nie działały żadne wskazania na zegarach ,podświetlenie tez słabo świeciło i gaz zaczoł skakać i musiałem redukować,
akumulator(juz troche ma) ? przekażnik? czy coś innego?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
figo moim zdaniem padło ci ładowanie i wykończyłeś akumulator.kiedyś tak miałem w firmowym.padł alternator,zaświeciły się kontrolki a puźniej wszytko po kolei przestawało działać.liczniki,prędkościomierz gaz itd.sprawdź na początku alternator lub pasek czy wogóle jeszcze tam jest :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 17 sty 2009, 13:24 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
a czy przypadkiem nie ma takiej sytuacji czasami ze raz kontrolki swieca sie po przekreceniu stacyjki normalnie a czasami lekko tylko sie jażą jakby dostawały tylko polowe napiecia?.
sprubój właczyc zapłon przez energiczne przekrecenie kluczyka ewentualnie poprubuj kilka razy i patrz czy zaswieci sie kontrolka check.
sprubój właczyc zapłon przez energiczne przekrecenie kluczyka ewentualnie poprubuj kilka razy i patrz czy zaswieci sie kontrolka check.