[ALL] Polerka Felg.
do takiego kolesia w okularach ?? co prostuje i spawa też alu ?? Jeśli tak to zabieraj koła odniego jak najszybciej mi przez 3 tygodnie trzymał felge do naprawy i nawet nie zaczoł !! i kilku znajomych też do niego dawali i tak samo było !! koleś wogóle słowny nie jest !! ale rób jak uważasz bo pewnie w lutym powie ci ze jeszcze nie mial czasu i tak w kółko !!K2 pisze:Swoje nowe RIALe z braku czasu i chęci, zawiozłem do Polerowania do Mikołowa. Gość ma mi też poprawić ranty, bo troche przytarte od krawężników są. Na efekt niestety bede musial poczekać do połowy lutego, bo facet zawalony robotą jest.
meir, pożyjemy zobaczymy, mnie sie z tymi felami nie spieszy bo i tak na wiosne bede zakładał. Co do roboty to koleś uprzedził mnie że najwcześnie w połowie lutego mi to zrobi, mnie tam termin pasuje. Jak nie zrobi do połowy marca to wezme kołka od niego i zawioze gdzie indziej
Słonik, Sama polerka to pikuś, sam bym sobie zrobił gdybym miał czas. Tylko że tam trzeba jeszcze ranty napawać w kilku miejscach bo są przetarte od krawężników.
Słonik, Sama polerka to pikuś, sam bym sobie zrobił gdybym miał czas. Tylko że tam trzeba jeszcze ranty napawać w kilku miejscach bo są przetarte od krawężników.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Możliwe, ja tak kiedyś robiłem płaszczyznę bębnom hamulcowym (przykręcałem na odwrót).,Słonik pisze:Pokaż zdjęcie.gmitek pisze:jak chcesz przy rantach sie nie nameczyc, to przod w gore podnosisz 2 wrzucasz i bez gazu wystarczy zeby sie koło krecilo, papier przykladasz, pare chwil i rant jest zrobiony:D
ja tak u siebie robiłem
OT off.
Robiłem tak samo u sieie z poprzednimi felgami, pisałem o tym kilka stron wcześniej. Bardzo brudna robota, aczkolwiek wyjątkowo skuteczna A przy papierach to lepiej 5tke wrzucić :mrgreen: Przy jechaniu z pastą trzeba do 2jki zejść bo inaczej sie pasta 'pali'jak chcesz przy rantach sie nie nameczyc, to przod w gore podnosisz 2 wrzucasz i bez gazu wystarczy zeby sie koło krecilo, papier przykladasz, pare chwil i rant jest zrobiony:D
ja tak u siebie robiłem
[ Dodano: 2009-01-19, 19:13 ]
A dzisiaj w ramach experymenty postanowiłem sprawdzic, czy da rady wypolerować na lustro dekle od felg. Efekt nastepujący:
dekiel jeszcze bede poprawiał papierem 1200 na mokro (nie miałem w domu) i dopiero potem pasta. Na początku zdarłem lakier papierem 250 na sucho, potem 250 na mokro, później 500 i 800 na mokro i na koniec automax + filc Jak widać stop aluminium da sie fajnie polerować, więc pozostałe dekle też pojdą w poler