Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8S NE]Bez ssania gaśnie.. Prosze o pomoc

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Satar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Satar » 19 sty 2009, 09:50

Drogi kolego WOJTEK26, nie zgadzam się z twoją opinią. A co z autami z automatycznym ssaniem??? Do osiągnięcia pewnej ustalonej temp. silnika (nie wiem, jakiej bo nie jestem mechanikiem) przecież auto pracuje na ssaniu(o ile się mogę domyślić steruje tym zapewne termobimetal).
W praktyce oczywiście auta z manualnym ssaniem są traktowane tak, jak opisywałeś. I uważam że jest to powodowane tylko oszczędnością I przep5raszam za moją absencję na forum. Chory byłem, a netu w domu brak :-( :cry:

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 19 sty 2009, 13:08

Ssanie automatyczne otwiera sie w pełni ,zależnie od temp wyjsciowej, po około 10-15min pracy i jest to spowodowane bimetalem podgrzewanym elektrycznie oraz podgrzewaniem przez ciecz chłodzącą. Nawet w instrukcji obsługi pisze ze auto po uruchomieniu nalezy wcisnąc ssanie do połowy a po ruszeniu całkiwocie wyłaczyc.

Awatar użytkownika
Afdi87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Afdi87 » 02 lut 2009, 22:14

witam, mam identyczny problem jak kolega Mex i dzieki temu tematowi wiem juz na czym mam sie skupic podczas szukania przyczyny, a to wieczne odpalanie na ssaniu, nawet, gdy na polu temperatura powyzej zera, jest naprawde denerwujace i musze to jak najszybciej nareperowac. Pozdrawiam <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl