[b4 1.9tdi 1Z] cykanie w silniku
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9tdi 1Z] cykanie w silniku
witam.panowie w moim silniku słychać cykanie.pewnie to jeden z popychaczy lub wtryskiwacz.zastanawiam sie nad ich wymiana jednak mam pytanie.co może się stać jeśli tego nie wymienie??czy może dojść do jakiejś poważniejszej usterki??
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jeśli to wina popychaczy to musisz wiedzieć że w ten sposób zawory mają luzy, zamykają się wtedy ciut później nież to powinno być przez co silnik może być nie co słabszy. Tak odrazu nic poważnego sie nie stanie, ale jak to często bywa, jeden luz prowadzi do szybszego powstawania nowych. Jeśli zależy ci na silniku to ja jednak wymieniłbym ten popychacz, nie musisz oczywiście robić tego na gwałt, silnikowi tak odrazu nic nie bedzie. Co do wtryskiwaczy to tak samo.
- kilerek 23
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
czemu byłby wielki problem??wiem ze ma cykac ale nie zawsze to sie dzieje.N75 jest dobry bo go niekiedy słysze.to cykanie dobiega z silnika.jest to metaliczny dźwiek równy z praca silnika.nie zawsze go słychać.poziom oleju jest taki jak powinien być.wymiana nic nie daje.wymieniłem olej 8000km temu wiec jeszcze nie bede wymieniał.a jak jest z kosztami wymiany popychaczy lub wtryskiwaczy??pafko pisze:Zawór N75 ma cykać.Byłby wielki problem gdyby nie cykał...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
N75 raz cyka a raz nie, i wszystko jest ok, byle tylko sie nie zacinał. A co do cykania w silnku czasem też mam taki metaliczny dzwiek który nie wiem z kąd sie bierze ale wystarczy zgasić auto i odpalić na nowo i dziwku już nie ma, ale zdarza sie czasem ze po chwili powraca, głownie słyszałem to na postoju czy może to być coś związanego z EGRem? Czy to coś innego? Objawy coś jak u koolegi Hudego, olej i cała reszta OK.