[1.9TDI 1Z] Słabe poranne odpalanie.
[1.9TDI 1Z] Słabe poranne odpalanie.
Witam, tak jak w temacie, rano długo kręci około 3sek jak ciepły bez problemu
kąt wtrysku miałem 42-47 i było tak jak piszę , teraz ustawiłem 51-56 i jest dokładnie tak samo.. kanał 13 na postoju: 4cyl-0,63 2cyl-0,51 1cyl-1,18
Bardzo prosze o jakieś propozycje, żadnych wycieków nie stwierdziłem,powietrza w paliwie nie ma,zero dymu pod obciążeniem, auto na pełnym syntetyku bez ubytków a jednak coś go boli...
kąt wtrysku miałem 42-47 i było tak jak piszę , teraz ustawiłem 51-56 i jest dokładnie tak samo.. kanał 13 na postoju: 4cyl-0,63 2cyl-0,51 1cyl-1,18
Bardzo prosze o jakieś propozycje, żadnych wycieków nie stwierdziłem,powietrza w paliwie nie ma,zero dymu pod obciążeniem, auto na pełnym syntetyku bez ubytków a jednak coś go boli...
Ostatnio zmieniony 22 sty 2009, 08:27 przez sylwek28, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Wtrysk na 1 cylindrze ma odchył od reszty ale jeszcze nie jakiś tragiczny (miesci sie w granicach toleranci), nie wiadomo jak ma sie również wtrysk trzeci (sterujacy). A jaka jest dawka rozruchowa? Byc moze jest zbyt niska i z tad problem na zimnym silnku albo z racji za małej dawki albo z racji przymeczonej pompy. Polecam sprawdzic badz odrazu zwiekszyć dawke i sprawdzić rezultat. Dawke rozruchowa ustawia sie vagiem w adaptacjach kanał 05, wrazie potrzeby podam dokładniejsze instrukcje.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
z ktorego roku masz auto? jesli po 94' to moge Ci pokazac jak podpiac VAGa i jak zrobic logisylwek28 pisze:Bardzo proszę o dokładną instrukcję, a co do logów przemik to nie poradzę sobie z tym bo z informatyki jestem niereformowalny
u Adama w Rembertowie dostaniesz fachowa porade, ja jedynie moge Ci pomoc podpiac interfejs.
jesli bedziesz sie chcial pobawic vagiem w Otwocku to wyslij info na PW, umowimy sie na spocik.
Wszystko co i jak zrobic masz tutajsylwek28 pisze:Vaga mam i face również tylko nie wiem jak to wszystko przelać na pulpit i wrzucić w temat
..auto jest z marca 94r na pierburgu
jas73 jesteś z Otwocka lub okolic?
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53752
Pozdr
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
zaczek, Samym vagiem dawkę startową możesz zmienić ale nie za wiele (z tym że ta zamiana w większości przypadków daje oczekiwany efekt) jeśli adaptacje nie pomagają wtedy trzeba ingerować w mapę. Procedura zwiększenia dawki startowej... Silnik --> Logowanie (12233) --> Adaptacje --> kanał 05 --> Zwiększasz cyfrę na możliwe największą jaką sterownik może zapisać --> Test następnie --> Zapisz, wychodzisz zamykasz vaga i sprawdzasz rozruch.