[B3 1.9 AAZ] jaka skrzynia pasuje?
[B3 1.9 AAZ] jaka skrzynia pasuje?
witam,
pytanie jak w temacie tzn jaka skrzynia będzie pasowała do mojej niuni?
a przy okazji:
jak wcisnę sprzęgło to słychać takie metaliczne stukanie, czyżby sprzęgło się kończyło ?
pytanie jak w temacie tzn jaka skrzynia będzie pasowała do mojej niuni?
a przy okazji:
jak wcisnę sprzęgło to słychać takie metaliczne stukanie, czyżby sprzęgło się kończyło ?
parę tematów niżej jest jeszcze jeden mój temat a dokładniej : https://audi80.pl/viewtopic.php?t=25322
i w związku z tym po rozmowie z kolega z forum stwierdziłem ze trzeba się rozejrzeć za jakąś skrzynią tylko nie wiem jaka będzie pasować
i w związku z tym po rozmowie z kolega z forum stwierdziłem ze trzeba się rozejrzeć za jakąś skrzynią tylko nie wiem jaka będzie pasować
- bieniek1984
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
CVC
Witam. Skrzynia biegów o symbolu CVC instalowana była między innymi w B4 AVANT 1,9TDI z grudnia 1995r, podobno też w jakiś Pasatach... . Właśnie takiej skrzyni szukam bo się sypnęła i jak dotąd bez skutku. Może jest jakiś zamiennik?. Wyjście na półosie jest w kształcie "gwiazdy", a wszystkie co mi proponowali było okrągłe.
W Etce 7.0 nic i tym nie pisze. nie ma skrzyni CVC. powyzej podalem liste jakie są.Mow_mi_Janek pisze:Skrzynia biegów o symbolu CVC instalowana była między innymi w B4 AVANT 1,9TDI z grudnia 1995r, podobno też w jakiś Pasatach...
W etce 7.1 plus (obecnie to stosują w ASO) tez nic nie ma.
Nie twierdze ze taka skrzynia wogole nie istnieje ale prawdopodobnie to jakas skrzynia z bardzo krótkiej serii ze nawet w katalogach jej nie obejmują.
Najprostrze wyjscie skoro nie ma takiej skrzyni to zmienić na inną (z podobnymi przełożeniami) z ale wziasc od razu z pólosiami i po problemie.Mow_mi_Janek pisze:Wyjście na półosie jest w kształcie "gwiazdy", a wszystkie co mi proponowali było okrągłe
-
- Forum Audi 80
CVC
Skrzynia napewno istnieje bo leży w garażu . A co do doboru zamiennika to właśnie jest problem bo skoro nie ma parametrów to nie znam przełożeń.... Jeżeli masz dostep do takich danych to prosił bym o symbole skrzyń stosowanych w Audi B4 Avant 1,9TDI w latach 94-96. Może w ten sposób coś dobiorę?