[80 b3 1,8pm] procon ten
- zawodnik88
- Forum Audi 80
[80 b3 1,8pm] procon ten
chcialem sie dowiedzieć czy w moim audi 80 b3 z 1990 r jest tzw: procon ten ?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Odkręć półkę pod kierownicą i sprawdź czy równolegle z kolumną kierownicy biegnie stalowa lina.
Poczytaj sobie jeszcze ten temat, jest w nim wklejony schemat systemu Procon ten https://audi80.pl/viewtopic.php?t=3372
Poczytaj sobie jeszcze ten temat, jest w nim wklejony schemat systemu Procon ten https://audi80.pl/viewtopic.php?t=3372
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
archi2340, nie we wszystkich. Procon-ten to wyposażenie dodatkowe i nie było montowane seryjnie we wszystkich modelach.
zawodnik88, jak ci się nie chce półki odkręcać to podnieś listwę przy progu kolo przedniego fotela - jeśli masz Procon-Ten to w metalowych uchwytach listwy wędrowała będzie gruba linka w pancerzu o średnicy ok. 1cm do napinaczy pasów.
Możesz tez popatrzeć czy w połowie wysokości metalowej części drzwi (trochę poniżej gumy z przewodami i poniżej zamka) masz po dwóch końcach od wewnątrz śruby (o ile dobrze pamiętam na klucz 13 i 10) - w twoim roczniku razem z Procon-Ten montowane były aluminiowe wzmocnienia drzwi, wiec jeśli nikt nie grzebał to jak one są to i Procon-Ten jest.
zawodnik88, jak ci się nie chce półki odkręcać to podnieś listwę przy progu kolo przedniego fotela - jeśli masz Procon-Ten to w metalowych uchwytach listwy wędrowała będzie gruba linka w pancerzu o średnicy ok. 1cm do napinaczy pasów.
Możesz tez popatrzeć czy w połowie wysokości metalowej części drzwi (trochę poniżej gumy z przewodami i poniżej zamka) masz po dwóch końcach od wewnątrz śruby (o ile dobrze pamiętam na klucz 13 i 10) - w twoim roczniku razem z Procon-Ten montowane były aluminiowe wzmocnienia drzwi, wiec jeśli nikt nie grzebał to jak one są to i Procon-Ten jest.
nie były we wszystkich. Ja mam b3 z 88r i nie mam. Gdzieś na forum był już taki temat i ktoś tam napisał że w standardzie były montowane od 89r.archi2340 pisze: basu byłem pewny że w każdych był, no ale może się myle, no ale pewny jestem że jest to system który po uderzeniu z przodu samochodu powoduje przesuniecie się kierownicy w strone silnika