[1.9TDI 1Z] wymiana silnika
[1.9TDI 1Z] wymiana silnika
mam taki problem bo w mojej beczusi musze silnik wymienic (taniej mnie wyjdzie)i mam silnik od passata '96 tez 1,9 tylko zastanawiam sie czy niee bedzie zadnych problemow z zamontowaniem go prosze o szybkie info bo nie wiem czy warto zaczynac cos dzialac
Re: [1.9TDI 1Z] wymiana silnika
ogólnie z tego co wiem to blok silnika jest taki sam...jak masz sprawny osprzet ze starego silnika to wszystko da sie zrobic... troche czasu i cierpliwosci. ... nie wiem jakie masz oznaczenie tego passatowskiego motoru bo moze byc inna pompa wtryskowa i pare innych detalia co za tym idzie komuter inny a sam wiesz co to oznacza... ale jesli zwykle 1Z to ja osobiscie robie taka przekladke za dzien...jacacyc pisze:mam taki problem bo w mojej beczusi musze silnik wymienic (taniej mnie wyjdzie)i mam silnik od passata '96 tez 1,9 tylko zastanawiam sie czy niee bedzie zadnych problemow z zamontowaniem go prosze o szybkie info bo nie wiem czy warto zaczynac cos dzialac
i tu kolega ma racje ale ....jest miejsce na wywiercenie dziur i prze gwintowanie <ok> więc do zrobienia jest troszke cierpliwości i będzie okikarol121 pisze:sprawdz czy w tym silniku od passata czy jest mozliwosc przymocowania lapy pod samym kolektorem wydechowym bo tak jest w audi mocowana ta lapa zas np w golfie 3 inczej jest lapa mocowana i nie ma możliwosci przykręcenia lapy pod samym kolektorem wydechowym bo nie ma dziur
jezeli rowniez jest to 90 konny motor , to i nie powinno byc wiekszego problemu - praktycznie byl w niezmienionej formie montowany od Golfow III poczawszy , poprzes Octavie , Passata i A4 B5 , A6 C4 C5 konczywszy ... mechaniczny wtrysk itp. ... lepiej sprawdz oznaczenia , jak juz kolego instruowal - jezeli beda sie pokrywac /niezmieniane byly pod wzgledem producenta/ ,to i motor przypasi
Powodzenia
Powodzenia
tez ma 90 KM i mysle ze nie powinno byc problemow dzieki za rady
[ Dodano: 2009-01-27, 19:15 ]
a tak apropos zastanawiam sie czy warto wymieniac silnik
czy nie lepiej go naprawic pomozcie bo mam dylemat
objawy sa takie jak tu https://audi80.pl/viewtopic.php?t=22959
wiem ze musze rozrzad wymienic ogulnie to nie chce palic jak odłacze czujnik od świec do zapali choc tez niee zawsze a jak zapali to strasznie kopci na bialo a jak wejdzie na obroty to na czarno bialo nie wiem co mam robic bylem u mechanika juz 3 razy za kazdym razem naprawil to wszystko ale czasowo pomocy
[ Dodano: 2009-01-27, 19:15 ]
a tak apropos zastanawiam sie czy warto wymieniac silnik
czy nie lepiej go naprawic pomozcie bo mam dylemat
objawy sa takie jak tu https://audi80.pl/viewtopic.php?t=22959
wiem ze musze rozrzad wymienic ogulnie to nie chce palic jak odłacze czujnik od świec do zapali choc tez niee zawsze a jak zapali to strasznie kopci na bialo a jak wejdzie na obroty to na czarno bialo nie wiem co mam robic bylem u mechanika juz 3 razy za kazdym razem naprawil to wszystko ale czasowo pomocy