Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1,9 tdi] autoalarm pomocy

gutek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1,9 tdi] autoalarm pomocy

Post autor: gutek » 11 sty 2009, 12:56

witam co sie mogło stac z alarem apalą mi sie kierunkowskazy z lewej strony alarmu wogule i nie urzywałem dokad mam samochód od 3 lat wyjalem bezpiecznik nr.19 kierunek zgasł i nie działa centralny zamek czy moge w jakis prosty sposób odłączyc całkowicie alarm model alarmu GTS 348 Autosonik

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 11 sty 2009, 16:01

gutek pisze:witam co sie mogło stac z alarem apalą mi sie kierunkowskazy z lewej strony alarmu wogule i nie urzywałem dokad mam samochód od 3 lat wyjalem bezpiecznik nr.19 kierunek zgasł i nie działa centralny zamek czy moge w jakis prosty sposób odłączyc całkowicie alarm model alarmu GTS 348 Autosonik
gutek, nie chce być upierdliwy ale temat poprawności pisowni był wiele razy poruszany. Chciałbym Ci pomóc ale nie mam zamiaru i ochoty domyślać się o co chodzi w twoim poście :evil:

Awatar użytkownika
Hitman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Hitman » 11 sty 2009, 16:13

czytam ale też nie wiem do końca o co chodzi :?:
proponuję koledze aby jeszcze raz wyraził się dokładnie :-/

gutek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gutek » 11 sty 2009, 16:31

już doszłem o co chodzi wyjełem bezpiecznik ze schowka pod kierownica 60A maxi to jest chyba bezpiecznik od alarmu no i znowu dziala mi zamek centralny

krzysaudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysaudi » 11 sty 2009, 16:35

Witam.
Odszukaj najpierw zasilanie na centralke alarmowa.Z tego co widze wiesz jak sie nazywa alarm wiec wiesz gdzie on jest.Zasilanie masz pewnie puszczone przez bezpiecznik.Czasami dodatkowo sa podpiete bezpieczniki zasilajace kierunkowskazy - tez je wyjmij.Powinno dzialac.Zwróc uwage jeszcze na sterowanie centralnym zamkiem - przewód żółto/niebieski albo szaro/niebieski ( jak bedziesz chcial wiedziec jaki dokladnie to napisze w poniedzialek - mam w warsztacie opis montażowy - zawsze podpinam go z pamieci ) .Jesli masz odciecie zapłonu przez alarm to tez musisz to zrobic.Czasem jest to zrobione na grubym czarnym przewodzie idacym od stacyjki .Jak nie bedziesz wiedzial to pisz.
Krzysiek

gutek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gutek » 24 sty 2009, 09:20

i znowu mi się zapalił lewy kierunek musiałem wyjąć bezpiecznik numer 19 no i nie chodzi teraz zamek centralny co dalej z tym mam zrobić

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 24 sty 2009, 14:06

Skoro go nie używasz to go po prostu odłącz, możliwe że coś zaśniedziało i zwarcie robi, rozkręcaj półkę pod kierą może coś znajdziesz ;-)

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 24 sty 2009, 14:44

Masz uszkodzony przekaźnik załączający kierunki w centralce alarmu(podwójne styki,ze względu na rozdzielenie stron),był taki rok,że wymieniłem ich sporo bo firma produkująca centralki chyba wpadła na pomysł,żeby zaoszczędzić na kosztach elementów(ale nie gt,innej firmy).Trzeba wyjąć centralkę i wymienić przekaźnik(zakładam,że alarm jest zamontowany prawidłowo,chociaż skoro nie działa centralny,po wyjęciu bezpiecznika,to mam wątpliwości).

gutek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gutek » 24 sty 2009, 19:52

wypiołem wszystkie kable wchadzace do przekaznika centralki i nic to nie daje do puki nie wyjme bezpiecznika nr 19 jak wpinalem spowrotem kable to bylo słychać pompkę od centralengo nie pozostaje mi nic ja tylko cały alarm wywalić z samochodu

krzysaudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysaudi » 24 sty 2009, 20:30

Witam.
A sprawdzales z kąd dostaje napiecie zasilania ten Twój alarm ?? Bezpiecznik nr 19 jest od zasilania centralnego zamka wiec nic dziwnego ze jak go wyciagniesz to pompka nie odzywa sie . Odepnij wszystkie przewody od alarmu i sprawdz co sie dzieje.Byc moze masz alarm padniety - i moze Tobie jest wcale niepotrzebny.Sterowanie centralnym masz na jednym przewodzie - raz ma byc na nim masa a raz + 12V .Po odpieciu alarmu sprawdz czy dziala centralny z drzwi pasazera.Jesli tak to polacz przewod w drzwiach kierowcy ( niebiesko zolty albo zielony ) .
Jak cos pisz .I pamietaj rob wszystko z głową.
I nie łam sie - jest to proste do opanowania.
Krzysiek

gutek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gutek » 24 sty 2009, 20:38

odpinałem wszystkie kable od centralnego i centralny nie działa a kierunki z lewej strony d dalej sie pala dopuki nie wyjme bezpiecznika nr 19 to dopiero gasna

krzysaudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysaudi » 24 sty 2009, 21:02

Odpinałes pompkę centralnego zamka czy alarm.Wazna jest ta odpowiedz dla mnie !
Odepnij sterownik alarmu I wtedy zobacz jaki masz objaw.Wazne zeby wtedy zgasl ten kierunek.Centralny zamek to dalsza czesc zadania.Jesli po podpieciu bezpiecznika nr 19 na chwile zalącza sie pompka to jest ok .

gutek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gutek » 24 sty 2009, 23:43

odpinałem alarm

krzysaudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysaudi » 25 sty 2009, 14:19

Witam.
Jesli po odpieciu centrali alarmowej ( pod warunkiem ze wypinasz wszystkie kable ) nadal swieci sie Tobie kierunek to masz zwarcie albo w pajaku pod kierownica albo gdzies na kablach - z tym bedzie kłopot bo musisz sam to wyszukac.Ale gdy po odpieciu centrali alarmu gasnie kierunek a tylko nie dziala centralny zamek ( bezpiecznik nr 19 zostaw w spokoju ) to musisz połaczyc przewod wychodzacy z drzwi kierowcy z przewodem idacym do pompki pneumatycznej .Ten przewód przecina sie i przepuszcza przez alarm.Byc moze masz go puszczonego przez alarm lub tez mozesz miec dodatkowy modul do sterowania tym przewodem ( tak robilo sie dobrych kilka lat temu ) .Musisz zdjac polke nad nogami kierowcy oraz plastik przy lewej nodze kierowcy i sprawdzic czy jeden z przewodow idacych z drzwi kierowcy nie jest porzeciety - musisz go połączyc z powrotem .
Krzysiek

gutek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gutek » 25 sty 2009, 18:59

jest tak kable z centrali wszystkie wypinałem kierunek sie pali centralny działa tylko od strony pasażera bezpiecznik numer 19 był włożony to co mam zrobic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl