Słonik pisze:po czym zauważyłeś ze jest cos dziwnego w tych soczewkach :?:
nie nie. właśnie to jest tylko złudzenie optyczne że szkło jest dymione w reflektorze od pomalowanego wnętrza jak się domyślam.
Ogólnie pięknie to wygląda.
Z uwagi na konieczne naprawy mechaniczne na razie nie mam wolnych środków na soczewki u siebie, ale w planach są. Zgapię motyw ale nie wiem jak na srebrnym będzie to wyglądać.
Pzdr.
eSPe, chwilunia bo się chyba nie rozumiemy, nie chodzi mi o szkło reflektora (klosz) tylko o sama soczewkę, jej szkło również jest przesiąknięte czarnym kolorem a to już nie od tego ze są pomalowane odbłyśniki na czarno.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 20:04 przez Słonik, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej wariaty . Dawno nic nie pisałem więc czas na mały update.
Wnętrze. ,
Pierwsze promienie słońca w tym roku i pierwsza warstwa wosku.
Maskownice głośników made by Słonik, bo oryginalne strasznie tłumią dźwięk. , ,
jakiś głupi Helmut pociął mi półkę tylna wiec trzeba było coś z tym zrobić.
W trakcie reanimacji:
I już jak nowa, materiał to taki jak można kupić w sklepie caraudio do obijania skrzyń w kolorze czarnym, jest taki sam jak ten oryginalny którym była obita półka :mrgreen:
Odkąd mam to auto w przełączniku DIFF spalona była jedna żarówka i świeciła się tylko tylna oś, co się trafił jakiś laik w moim aucie po zmroku to się pytał czy ma teraz włączony napęd na tył tylko :lol: . I tak stare poczciwe żarówki zastąpiły czerwone LEDy, trzeba trochę pokombinować z pochyleniem pierwszej żarówki w stronę tyłu pod skosem żeby świeciło całe równo ale jest git, sieci calutkie bardzo mocno i jaskrawo na taki fajny jasny czerwony kolor, zdjęcie nie oddaje efektu.
Wreszcie przyszedł czas na moje letnie papucie oraz porządne czyszczenie i woskowanie taczki 8-)
Nowy sezon i nowe pomysły, na pierwszy ogień poszły soczewy. ,
Teraz wg mnie jest o niebo lepiej i nie ma lepszej opcji w połączeniu z czerwonym lakierem.
Trafiła się okazja więc wziąłem i przytargałem na plac z kumplem (za co mu w tym miejscu wielkie dzięki <pijaczek> ), jest wszystko co pod autem od skrzyni do tyłu, linki od ręcznego, czujniki ABS, nawet przełącznik DIFF z tunelem środkowym i schowkiem na kasety, napęd nie wykazuje żadnych luzów na przegubach czy moście coś się przyda na pewno.
------------------------------------- [center]CDN....[/center]
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 20:28 przez Słonik, łącznie zmieniany 1 raz.
no Słonik wybornie :mrgreen: masz racje ten czarny w lampach się idealnie zgrywa z czerwonym lakierem możesz opisać troszkę jak przyciemniłeś halogeny POZDRAWIAM <ok> <ok>
Słonik jak możesz to wrzucaj miniaturki zdjęć tzn. że klikasz w zdjęcie i dopiero wtedy się ładuje zdjęcie całe, bo teraz koszmarnie długo się to otwiera. Będzie się lepiej i wygodniej oglądało.