[80 B4 2.0 ABK+LPG] gasnie na biegu jałowym
Witam
Mam pytanie od kilku dni auto gasnie mi na biegu jałowym, ale tylko tak sie dzieje na benzynie . Na gazie jest wszystko ok.
Jak rano odpalam auto to samochód chodzi na benzynie na biegu jałowym dopóki nie wyłączy sie zsanie.
Obroty spadną 1100 na 900 i po chwili zgasnie. Po ponownym odpaleniu gasnie juz od razu . Proszę o podpowiedż .
Serdecznie Pozdrawiam
Mam pytanie od kilku dni auto gasnie mi na biegu jałowym, ale tylko tak sie dzieje na benzynie . Na gazie jest wszystko ok.
Jak rano odpalam auto to samochód chodzi na benzynie na biegu jałowym dopóki nie wyłączy sie zsanie.
Obroty spadną 1100 na 900 i po chwili zgasnie. Po ponownym odpaleniu gasnie juz od razu . Proszę o podpowiedż .
Serdecznie Pozdrawiam
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
WitamGrzegorzbielsko pisze:A miałeś może wcześniej wystrzał gazu?
Zacznij od przepływomierza i zaworu biegu jałowego.
[ Dodano: 2009-01-23, 17:49 ]jak w ABK wyłączasz ssanie?karmel pisze:wyłączy sie zsanie.
Wystrzał był ponad rok temu .
Wymieniony wtedy był silnik krokowy , przewody, świece. Czujnik sprawdzony ok.
Przepływomierz naprawiłem sam ,ale tylko od strony mechanicznej mam na mysli klapkę.
Jezeli to przepływka to czy na gazie prawo chodzic idealnie? I czy mozna w prosty sposób przekonac sie ze przepływka jest niesprawna??
W jezdzie na benzynie samochód tez jedzie idealnie gasnie tylko gdy wcisne sprzęgło .
Gdzie jest ten czujnik i jak go sprawdzic ??WOJTEK26 pisze:Sprawdź czujnik położenia przepustnicy i szczeknosc całego ukłądu dolotowego szczególnie w okolicach odmy.
Szczelność wzrokowo sprawdzona wszystko jest w porządku.
Pozdrawiam
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Dzieki teraz chyba juz wiem o co chodzi. Wtyczka jest od strony akumulatora pod spodem przepustnicy.