[B4 2.0 ABK] Błąd airbaga n153
Panowie podepne sie pod temat. Od jakiegos tygodnia tez mam problem z kontrolka poduszek tylko ze ja nawet nie moge sie polaczyc ze sterownikiem airbagu ze wszystkimi innymi sie lacze bez problemu a airbagu nie moze mi wykryc czy ktos z was wie co moglo sie stac? jest mozliwosc ze padl sterownik od airbagu? prosze o pomoc juz od tygodnia z tym walcze
- dardaw2
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam
Mam problemik z kontrolką Air Bag-u w B4 brata. Ma 2 poduchy i kontrolka nie świeciła jak ją kupowaliśmy. Wróciliśmy do domu, wszystko elegancko, nawet znajomy sprawdzał czy nie świeci się ta kontrolka i do dziś rana tak było. Odpalamy kontrolka świeci kilka sekund, zaczyna mrugać i po chwili zapala się na stałe.
Co z tym zrobić?
Mam problemik z kontrolką Air Bag-u w B4 brata. Ma 2 poduchy i kontrolka nie świeciła jak ją kupowaliśmy. Wróciliśmy do domu, wszystko elegancko, nawet znajomy sprawdzał czy nie świeci się ta kontrolka i do dziś rana tak było. Odpalamy kontrolka świeci kilka sekund, zaczyna mrugać i po chwili zapala się na stałe.
Co z tym zrobić?
Problem z kontrolką AIRBAG
Witam,
miałem taki problem z taśmą jak na początku
3 Faults Found:
01025 - Trigger for On Board Diagnostic Lamp: Malfunction
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
00588 - Airbag Igniter: Driver Side (N95)
32-00 - Resistance too High
00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal to Low - Intermittent
po wymianie taśmy i skasowaniu błędu zostało:
31-00 - Open or Short to Ground
lampka od airbag się świeci i nie chce zgasną proszę o pomoc:)
miałem taki problem z taśmą jak na początku
3 Faults Found:
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
00588 - Airbag Igniter: Driver Side (N95)
32-00 - Resistance too High
00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal to Low - Intermittent
po wymianie taśmy i skasowaniu błędu zostało:
31-00 - Open or Short to Ground
lampka od airbag się świeci i nie chce zgasną proszę o pomoc:)
żarówka jest na kabelku i z tego co mi wiadomo to świeci więc nie wiem w czym problem???ma jakieś konkretne wartość mieć 1.1W 1.2W w tej chwili wisi na kabelkach i świeci innych błędów nie ma:) <ok>
[ Dodano: 2009-04-29, 23:02 ]
koledzy możecie coś doradzić skoro innych błędów nie ma???bo w sumie nie mam już pomysłu:)
Pozdrawiam i życzę udanego dluuuuuuuuuugiego weekendu <ok>
[ Dodano: 2009-04-29, 23:02 ]
koledzy możecie coś doradzić skoro innych błędów nie ma???bo w sumie nie mam już pomysłu:)
Pozdrawiam i życzę udanego dluuuuuuuuuugiego weekendu <ok>
- dardaw2
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dołączam się do tematu. Tak jak się wczytuje to chyba mam ten sam błąd co autor tematu.
U brata w B4 świeci się ciągle Air Bag, tzn po odpaleniu chwile mruga później świeci Non Stop. Vag-iem usuwał błąd kilka razy ale powraca po 3-4 dniach. Pokazało mu że jest "słabe napięcie masy", albo jakoś tak. Czy to raczej to w kierownicy?
Aha on ma 2 poduchy więc może coś z druga?
Pozdro
U brata w B4 świeci się ciągle Air Bag, tzn po odpaleniu chwile mruga później świeci Non Stop. Vag-iem usuwał błąd kilka razy ale powraca po 3-4 dniach. Pokazało mu że jest "słabe napięcie masy", albo jakoś tak. Czy to raczej to w kierownicy?
Aha on ma 2 poduchy więc może coś z druga?
Pozdro