[1.9TDI 1Z] Wskazówka temperatury.
[1.9TDI 1Z]
Koledzy , przejechałem 30 km, włożyłem do zbiornika wyrównawczego termometr pokazał 86 stopni C, wskazówka była na około 70. Było mi tego mało i w końcu pojechałem na VAGa pokazał 86, 1 stopni C. Kupiłem już szary czujnik na 3 piny. Tylko nie wiem gdzie on się znajduje żeby go wymienić. Czy trzeba przy tym spuścić płyn z chłodnicy ? Proszę o radę.
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witaj Malineo. Jak już wcześniej pisałem, szary czujnik na trzy piny trafiony. Jeśli chodzi o lokalizację czujnika to znajduje się on w czarnym króćcu z tyłu głowicy, skierowany w kierunku godz. 15-tej lub 3-ciej, jak kto woli, króciec ma tylko dwa wejścia, do jednego przyłączony jest przewód gumowy do nagrzewnicy, a w drugi wchodzi właśnie ten nieszczęsny czujnik temperatury, który nie daje Ci spokoju. Jak pisałem wcześniej miałem podobną sytuację? Wymieniłem na ori i jest ok! Płynu nie musisz spuszczać, wyciągasz zabezpieczenie, szybciutko wyciągasz czujnik wkładasz nowy wkładasz zabezpieczenie, kostkę i po sprawie. No i najlepiej załóż od razu nowy oring na czujnik. Pozdrawiam. <ok>
_____________________-
B4 1.9Tdi 1Z
_____________________-
B4 1.9Tdi 1Z