[80 b3 1.8 JN LPG] zapłon
[80 b3 1.8 JN LPG] zapłon
Witam wszystkich mam pytanie odnosnie zapłonu do mojej audiczki a mianowicie byłem u mechanika i ustawił mi zapłon na lampie z tego co mi mowił 6 stopni - czy to dobrze?? wyczytałem na necie ze ma on miec 10 ale czy to prawda ?? to jest 1.8 88rok silnik JN na pełnym wtrysku mechanicznym .Bo mam taki problem ze gdy jade np na 1 biegu z orotami jałowymi jak mu dam nie duzo gazu to go zmuli , wtedy musze mu dac wiecej a jak niedam to auto zmuli i musze go pobudzac gazem az wejdze na obroty ... dziekuje za wszelkie odpowiedzi i sugestie pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
miałem taki sam problem w mojej B3 JN
1.miałem zły mikser zamontowany na przepustnicy nie miał gwiazdy (gwiazda powoduje lepsze zasysanie i podciśnienie ) po wymianie miksera na tez z gwiazdą problem zupełnie znikł
2. regulacja LPG za malo gazu > ustawić LPG z sondą i z analizatorem spalin powinno zamknąć sprawę
1.miałem zły mikser zamontowany na przepustnicy nie miał gwiazdy (gwiazda powoduje lepsze zasysanie i podciśnienie ) po wymianie miksera na tez z gwiazdą problem zupełnie znikł
2. regulacja LPG za malo gazu > ustawić LPG z sondą i z analizatorem spalin powinno zamknąć sprawę