[80 b4] guma łacznika stabilizatora
[80 b4] guma łacznika stabilizatora
witam!! byłem u mechanika i powiedział mi że trzeba wymienic gumy łącznika stabilizatora, sworzeń 25mm. Byłem w paru sklepach i powiedzieli mi że na sworznie 25mm oni dostaja takie gumy czyli 23,5mm mechanikowi oczywiscie nie pasuje i nie zmienia;| czy sa gumy 25mm czy ma te wsadzac?? bo teraz to juz sam niewiem??
Ostatnio kupowałem gumy 24,5 mm, wiec taki rozmiar jest dostepny. Jest tez chyba 25,5 i 23,5 mm. Mogę się mylić, ale tych gum są chyba ze 4 rodzaje i NAPEWNO PRODUKUJĄ GUMY DO TWOJEGO AUTA. Masz dobrego mechanika, który wie co chce, a z tego co widze to chce dobrze. Pogoń sklepikarzy po odpowiedni towar. Gumy o zbyt małej średnicy wewnetrznej będa powodowały uderzanie drążka reakcyjnego o ramę szczątkową.
Witam, nie chce tworzyc nowego tematu a chce zapytac czy po wymianie tych gum na drążku stabilizatora moze ustac takie gluche stukanie?? (slyszalne jak wpadne w wieksza dziure przy wiekszej predkosci). P.s. Łączniki stabilizatora wymienilem.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2007, 09:29 przez dejf, łącznie zmieniany 1 raz.
- kilerek 23
- Forum Audi 80
jeżeli masz takie głuche stuki to mogą być gumy na stabilizatorze ale możesz to sprawdzic jadąc do mechanika i po wymianie powinno być ok...
a co do problemu kolegi Plaska to zleć mechanikowi niech kupi ci te gumy jeżeli gość jest ok to napewno byle czego ci nie założy a dojście do części napewno ma lepsze niż ty i problem bedzie z głowy.... pozdrawiam...!!!
a co do problemu kolegi Plaska to zleć mechanikowi niech kupi ci te gumy jeżeli gość jest ok to napewno byle czego ci nie założy a dojście do części napewno ma lepsze niż ty i problem bedzie z głowy.... pozdrawiam...!!!
a no byłem u mechanika i cos tam zrobił po swojemu jakis własny patent heh jeszcze nie wszystko jest ok ale juz wiekszosc zrobione, teraz jak jade to mi tak puka jakby hmmm schowek nawalał czy coś takiego, i jak powyżej 140 jest to jakoś sie trzesie ale jak narazie nie potrzeba mi takich predkosci i i tego nie ruszam, wkurza mnie to pukanie;/ pewnie wina jeszcze jakis innych gum bo to dziwne puki sa a w zawieszeniu wszystko juz jest zrobione i sprawdzone, nie ma luzów i jest gicior, a jednak cos puka, moze komus tez cos tak po prawej puka jakby schowek nawalał albo deska waliła o cos??
- kilerek 23
- Forum Audi 80
wiecie mysle że ten mechanik nie jest taki ciemny i założył odpowiednie gumy... a co do tego pukania to ja miałem tak na alu 16stkach po wymianie opon zaczynało sie po 80km/h a po 110 to nie szło jechać a przyczyna była taka że źle mi koła gość wyważył na drugi dzień wyważyłem koła w innym warsztacie i problem z głowy no normalnie cichutko... a wydawaloby sie że wyważenie kół taka prosta sprawa a jednak... wiec może sprawdz to bo przy większych prędkościach auto może sie trząść jak masz nie wyważone koła ... pozdro!