[B4 all] Włącznik halogenów
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
[B4 all] Włącznik halogenów
Więc jak w temacie. Chodzi głównie o to, że przy dłuższej jeździe na halogenach włącznik się nagrzewa i jest dobrze gorący Nie wiem czy to jest normalne czy mam szukać jakiejś usterki :?: Proszę o podpowiedzi jeśli ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam.
miałem podobny problem w innym aucie dokładnie w polonezie stopił mi się przełącznik od świateł pozycji i mijana przyczyne znalazłem na połączeniach kabli i lampach styki były zaśnidziałe, od przeciwmgielnych przednich też mi się grzał i poniekąd ta sama przyczyna plus woda w lampach, odczyściłem i wszystko było oki
u ciebie może być ta sama przyczyna
bo jeszcze sie zdarza że kabel sie przeciera lub przepala sie izolacja i z masą zwiera się plus spodkałem się z tym przypadkiem w żuku lak wiązka kabli się oberwała z uchwytu ze starości i spadła na tłumnik to przełączniki się nagrzały a od światła wstecznego kabel prawie się stopił do przełącznika, bezpieczniki nie zadziałały
radze sprawdzić styki, lampy i kable czy jest wszysto w porządku
pozdrawiam
u ciebie może być ta sama przyczyna
bo jeszcze sie zdarza że kabel sie przeciera lub przepala sie izolacja i z masą zwiera się plus spodkałem się z tym przypadkiem w żuku lak wiązka kabli się oberwała z uchwytu ze starości i spadła na tłumnik to przełączniki się nagrzały a od światła wstecznego kabel prawie się stopił do przełącznika, bezpieczniki nie zadziałały
radze sprawdzić styki, lampy i kable czy jest wszysto w porządku
pozdrawiam