Prawdopodobnie padła mi pompka przednich spryskiwaczy, sprawdziłem już bezpieczniki.
Pewnie spalił się lub tylko łożyskao się zatarło. Pozostaje opcja przełącznika przy kiero.
Pytaniemam, gdzie jest ta pompka, gdzie ją odnaleźć szybko, bo jakoś nie bardzo mam pomysł.
z góry dziękuję za pomoc.
[1.9 tdi 1Z] pompka przednich spryskiwaczy
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
nie działają spryskiwacze
Witam,
Zwracam się z prośbą do kolegów, (mam audi b4 1,9tdi 94r.) mianowicie przestały mi działać spryskiwacze (jak uruchamiam, to tylko mi wycieraczki chodzą). Specjalistą to ja nie jestem, więc proszę o poradę, domyślam się żeby sprawdzić najpierw bezpiecznik - czy może mi ktoś powiedzieć który bezpiecznik jest od pompki spryskiwacza? gdzie mam szukać usterki? czy konieczne jest odkręcanie nadkola? Będę wdzięczny za każdą radę Dziękuję i pozdrawiam :-|
Zwracam się z prośbą do kolegów, (mam audi b4 1,9tdi 94r.) mianowicie przestały mi działać spryskiwacze (jak uruchamiam, to tylko mi wycieraczki chodzą). Specjalistą to ja nie jestem, więc proszę o poradę, domyślam się żeby sprawdzić najpierw bezpiecznik - czy może mi ktoś powiedzieć który bezpiecznik jest od pompki spryskiwacza? gdzie mam szukać usterki? czy konieczne jest odkręcanie nadkola? Będę wdzięczny za każdą radę Dziękuję i pozdrawiam :-|
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
odkopię trochę.
Wymieniłem pompkę wczoraj, bo stara padła i nie pompowała.
Ładnie wszystko chodziło, a przed chwilą wracałem z miasta i d... słychać że chodzi, ale nie psika.. masakra :evil:
Wycieraczki chodzą, płyn jeszcze jest.
Nie wiem co może być nie tak, jutro odłącze przewody i jakoś przedmucham...
Wymieniłem pompkę wczoraj, bo stara padła i nie pompowała.
Ładnie wszystko chodziło, a przed chwilą wracałem z miasta i d... słychać że chodzi, ale nie psika.. masakra :evil:
Wycieraczki chodzą, płyn jeszcze jest.
Nie wiem co może być nie tak, jutro odłącze przewody i jakoś przedmucham...