Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3] Problem z prawymi kierunkowskazami

ODPOWIEDZ
PelEe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3] Problem z prawymi kierunkowskazami

Post autor: PelEe » 28 sty 2009, 23:38

Witam,

Przeczytałem wszystkie wpisy na temat kierunkowskazów - jednak nie ma identycznego problemu jak mój.

Mam coś takiego:

Lewe kierunkowskazy działają
Prawe nie działają
Awaryjne - świeci tylko lewa strona (na desce świeci tylko jeden zielony kierunek w lewo)
Alarm - świecą wszystkie (lewa + prawa strona)
gdy włączam prawy kierunek - przekaźnik "reaguje" - jednak działa szybceij - tak jakby by były spalone żarówki... jednak zawsze po jakimś czasie od 30 sekund do minuty kierunkowskazy prawe zaczynają świecić...
nie wiem czy przekaźnik się jakoś nagrzewa i zaczyna działać? Pytanie - czy w przekaźniku są dwa mechanizmy oddzielnie na prawą stronę i oddzielnie na lewą?

Gdzieś znalazłem jakiś inny przekaźnik 21 (made in china) zamieniłem oryginalny - i ten sam efekt - tylko że nie "pstryka" już szybciej tylko w normlnym tempie - ale kierunki też włączają się po pewneym czasie.

Czasem działają odrazu czasem po jakiejś chwili - patrzyłem na kable od masy w tylnej lampie - ale wyglądają ok - myslicie że to coś w pająku?

Niby po włączeniu przekaźnik reaguje - więc pająk jakoś działa - ale sam nie wiem - czy jest potzrebne jeszcze jakieś dodatkowe zasilanie które idzie przez pająk?

Dzięki za sugestie...
marcin

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 29 sty 2009, 19:48

PelEe pisze:myslicie że to coś w pająku
Raczej tak,trzeba rozebrać,wyczyścić,może się uda regeneracja :-) .Przekaźnik raczej sprawny,zresztą na nim nie ma lewej i prawej strony,tylko sygnał migania (może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem).Kable sprawne skoro centralka alarmu zapala wszystkie żarówki.

PelEe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PelEe » 29 sty 2009, 23:56

znalazlem dzisiaj - odkrecilem plastik kolo kierownicy i wystarczylo poruszac wtyczką z kablami i działa - musze to rozebrać i przeczyścić....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl