Panowie, ja swiezy w te klocki ale mam alu które czeka do wiosny i przydało by sie je spolerowac, bynajmniej odsieżyć. przeczytałem watek i tak podsumowując, co juz wiem. Kupic jakiś srodek do usuwania lakieru np Skansol
potem do wyboru papierek scierny o różnych gradacjach i reczna robota lub filc.
Szczerze to bym chyba coś na wiertarkę założył
oczywiscie fele umyte i suche przez rozpoczęciem zabawy
a co z tymi środkami jak np Autosol czy Automax do polerowania? one robią juz za papierek scierny czy filc? czyli usuwamy lakier i nakładamy specyfik i szmatka polerujemy?
który z tych środków zalecacie? i8 ile papeiru nalezy kupic, znaczy ile arkuszy na powiedzmy felgi w dobrym stanie jesli chodzi o odpryski czy rysy?
Lenio21 pisze:a co z tymi środkami jak np Autosol czy Automax do polerowania? one robią juz za papierek scierny czy filc? czyli usuwamy lakier i nakładamy specyfik i szmatka polerujemy?
na pierwszej stronie masz krok po kroku wyjaśnione wszystko
Lenio21, proponuje przeczytać dokładnie cały temat, gwarantuje że znajdziesz tu odpowiedzi na pytania które zadałeś, a pisać po raz n-ty to samo to bez sensu... :roll:
sam nie wiem który bedzie lepszy, wiem tylko że nic poza filcem do końcowej polerki sie nienadaje Ja do polerowania dekli zwędziłem stary kubrak filcowy, na którym spał pies mojej babci :mrgreen:
kolego K2 tylko i wylacznie filc techniczny !!! najlepiej zeby mial tak z 3 cm grubosci, jelsi jest cienszy wtedy trzeba sie bawic w docinanie paru kolek i laczenie tego w calosc zeby bylo grubsze