Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4] czasowe oświetlenie wnętrza - pytanko

stachu320
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: stachu320 » 25 paź 2008, 08:37

Witam. Problem dotyczy przy otwieranu drzwi. Właczniki wewnątrz działają. Są dni kiedy wszystko działa a są dni kiedy wogóle. Tak jak pisałem w lato nie działało, ok.miesiąca temu autko stało na dworze kiedy była duża wilgoć (rosa) i zaczeło działać. Ostatnio problem zaczoł powracać . Jak ktoś wie co jest grane to prosze o pomoc. Czy to może mieć związek z pompką centralnego zamka ? Z góry dziękuje.

ppawlo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ppawlo » 26 paź 2008, 18:46

Jeśli otwierasz drzwi kierowcy i pasażera i nie działa to zimne luty w elektronice pompki.
Poza tym było już to poruszane na forum!

krzysiek277
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysiek277 » 28 sty 2009, 22:47

mam jeszcze jedno pytanie w sprawie oświetlenia. opisywał już ktoś że jak światełko nie gaśnie po przekręceniu kluczyka to coś w stacyjce jest uwalone?? Jak to sprawdzić i naprawić??

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 29 sty 2009, 00:07

Ja mam tak ze jak zamkne drzwi to oswietlenie sie jeszcze jakis czas swieci i dopiero jak przekrece kluczyk to zgasnie. Przy uruchomionym silniku jak otworze i zamkne drzwi to gasnie natychmist. Przy drzwiach caly czas otwartych bez przerwy po 5 minutach gasna wszystkie lampki i sie nie wlaczaja dopoki nie zamknie sie wszystkich drzwi. Czyli jest prawidlowo.

Rozwiazaniem na problemy z oswietleniem wnetrza jest odkrecic czujniki krancowe przy wszystkich drzwiach po kolei i oczyscic styki albo papierem sciernym albo preparatem usuwajacym rdzę np. WD-40. Sciagamy gumowy kapturek i odkrecamy 2 srubki odczepiamy najpierw jeden przewod i czyscimy uwazajac zeby nie dotknac ich razem bo spali sie bezpiecznik. Do tych plastikowych koncowek mozna smialo psiknąć troche tego WD-40 i potem dobrze wszystko zmontowac. Potem oswietlenie bedzie dzialac wlaczac sie bez problemu.

Awatar użytkownika
maniekmac
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maniekmac » 01 lut 2009, 19:07

A ja stawiam na pomkę centralnego która właśnie odpowiada za tą funkcję (wiem to z autopsji bo raz działała raz nie a później przestało całkiem działać to światło ale jak włączałem je normalnie to działało, włączniki w drzwiach (krańcówki) też sprawne bo jak otwierałem drzwi to piszczał brzęczyk od świateł. Więc rozebrałem pomkę centralnego (w błotniku w bagażniku ) i poprawiłem wszystkie luty i styki i do dzisiaj działa bez problemów.

sadam86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sadam86 » 12 mar 2009, 21:07

Witam. Posiadam Audi 80 B4 1,9Tdi rok 92. Mam problem z oświetleniem wnętrza. Mianowicie przy otwieraniu drzwi. Gdy wyciagam kluczyk ze stacyjki jest ok, dziala. krancowki posprawdzlem i jest ok. Rozebralem pompke centralnego zamka i na plytce przepalona byla jedna ścieżka. Polutowalem ja ale problem nie zniknal. Jakiego kolory przewod dochodzi od krancowek do wtyki przy pompce? chcialbym sprawdzić czy jest ciaglosc sygnalu.Czy sa jakies przekazniki w instalacji oswietlenia wnetrza. Czy ktos posiada moze schemat tej instalacji?Z gory dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
jkruk77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jkruk77 » 05 paź 2010, 20:49

A co zrobić gdy lampek jest 6 i każda jest nie zależna ale czy są w pozycji otwarte czy nie to nie reagują na drzwi raz mi się zdarzyło że samo się wszystko zapaliło i po chwili zgasło.

Awatar użytkownika
bialas1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bialas1 » 26 mar 2013, 20:04

Chłopaki mam pełne oświetlenie wnętrza lecz każde świeci dopiero po przesunięciu przełącznika od lampek, żadne po otwarciu drzwi ani po zamknieciu drzwi kluczykiem (centralny ori) - brak oświetlenia czasowego wnętrza. Krańcówki dobre (sprawdzane miernikiem - jest przejście), pompka nie posiada zimnych lutów. Jak to jest z przekaźnikiem? Jest jakiś pod kierownicą? Jaki ma numer? Stacyjka była zmieniana przez poprzedniego właściciela, może tam tkwi problem?

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 26 mar 2013, 21:09

bialas1 pisze:Jest jakiś pod kierownicą?
niema
bialas1 pisze:Stacyjka była zmieniana przez poprzedniego właściciela, może tam tkwi problem?
może
bialas1 pisze:pompka nie posiada zimnych lutów
najczesciej, zimne luty sa przy gniazdach, no ale piszesz ze sa git

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl