CB Radio - propozycje
Kolego powiem Ci, że moim zdaniem kupiłeś najlepszą ml-kę jaką mogłeś (stosunek cena do jakość). Stroiłeś to wogóle? Myślę, że więcej możesz wyciągnąć niż 15 km.blacksjz pisze:powiem Ci w mieście łapie na tej antence od 3 do 5 kmbarteq289 pisze:ma;/ jak sie sprawuje z tą anteną sirio??
na trasie ok 10-15 i jest git , dziś mandacik nas ominął bo miski stały ;P
Sąsiad coś tam pomagał swr ustawiał Ja tak się nie znam na tym , a z tego co widzę w podpisie piękny presidencik Nadaje na częstotliwości policji ?Stick pisze:Kolego powiem Ci, że moim zdaniem kupiłeś najlepszą ml-kę jaką mogłeś (stosunek cena do jakość). Stroiłeś to wogóle? Myślę, że więcej możesz wyciągnąć niż 15 km.
ps więcej to może na lepszym radyjku
Powiem szczerze, że President Presidentem ale zrobiłem błąd bo trzeba było kupić Unidena 520 XL i za połowe tych pieniędzy co wydałem na to radio miałbym dokładnie to samo tylko z innym napisem <osohozi>blacksjz pisze:Sąsiad coś tam pomagał swr ustawiał Ja tak się nie znam na tym , a z tego co widzę w podpisie piękny presidencik Nadaje na częstotliwości policji ?Stick pisze:Kolego powiem Ci, że moim zdaniem kupiłeś najlepszą ml-kę jaką mogłeś (stosunek cena do jakość). Stroiłeś to wogóle? Myślę, że więcej możesz wyciągnąć niż 15 km.
ps więcej to może na lepszym radyjku
A co do częstotliwości policyjnej to nawet nie wiedziałem że taka opcja jest :mrgreen:
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
DokładnieGreenGreen pisze:uniden nie ma opcji ASC a dla wygodnych to sporo znaczy
I ja teraz mam dylemat też chce zmienić radyjko mam teraz stara poczciwą onwę MK1 a chce zakupić Presidenta Johnsona II radyjko chodziło by z ta antenką co mam czyli Sirio Performer 5000 kiedyś zawsze miałem lemmy zaczynałem od AT 900 skończywszy na at 1700 i bardzo sobie chwale te antenki ale w porównaniu tej co mam a lemm turbo 2001 zdecydowanie wygrywa sirio. Oj odbiegłem od sedna sprawy Czy ktoś ma te radyjko i może coś powiedzieć na jego temat.
Pozdrawiam
JA mam bardzo podobnego allana do którego pokazałeś na poprzedniej stronie... W sumie urzywam go tylko do lokalizacji misiaków na trasie i do tego spisuje się świetnie, do tego mam antenke hustler ic 100 i też całkiem nieźle zbiera, mój teść ma presidenta harry II i antene floridke, i moje lepiej zbiera i ma mniej szumów, mi się wydaje że radio bierz jakie kolwiek a lepiej zainwestować w dobrą antene
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w "Johnym II ASC"
w pokrętle SQL
w pokrętle SQL
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 16:26 przez GreenGreen, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja pierwsze radio jakie miałem to Alan 100 i taka króciutka antenka presidenta (nie pamiętam jaka) i byłem BARDZO rozczarowany i zawiedziony !! ale mój kolega kupił sobie unidena 520 xl i jak zobaczyłem jak ten zestawik śmiga to wypieprzyłem swój i skonfigurowałem własny 8-) czyli uniden 520 i do tego president Missisipi na uchwycie i teraz ściąga mi tak od 10 do 15 czyściutko max do 20 km z szumami :] a dodam jeszcze że za unidena to zapłaciłem mniej niż za tego badziewnego alana !!
więc z tego co zauważyłem bo znam profesjonalnych przewoźników którzy jeżdżą ale tylko na krótkich trasach to oni preferują alana ale w konfiguracji z dłuuuuuga antena i też są zadowoleni ale ja do swojego cabrio nie mógł bym założyć takiej anteny bo by wyglądało ja te samochodziki sterowane :oops:
a homologacją się nie przejmuje bo nie kupiłem radia żeby mnie policja zatrzymywała :mrgreen: wiec jak nie zatrzymają to nie sprawdzą 8-)
więc z tego co zauważyłem bo znam profesjonalnych przewoźników którzy jeżdżą ale tylko na krótkich trasach to oni preferują alana ale w konfiguracji z dłuuuuuga antena i też są zadowoleni ale ja do swojego cabrio nie mógł bym założyć takiej anteny bo by wyglądało ja te samochodziki sterowane :oops:
a homologacją się nie przejmuje bo nie kupiłem radia żeby mnie policja zatrzymywała :mrgreen: wiec jak nie zatrzymają to nie sprawdzą 8-)