[B4/ABK] Jak odłączyć prędkościomierz i licznik przebiegu?
[B4/ABK] Jak odłączyć prędkościomierz i licznik przebiegu?
Właśnie koledzy takie mam pytanko, potrzebuję żeby na chwile mi nie biło km na przebieg, od czego się mam zabrać do odłaczanie tego, bo podejrzewam ze odłączam to razem z prędkościomerzem?
Z góry dzięki za odpowiedz.
Z góry dzięki za odpowiedz.
A gdzie ją znajdę WOJTEK26 :?: Bo właśnie wracam z auta i zonk... kable od licznika są za krótkie żeby je zza całe liczniki zza kierownicy wyjąć, a ciężko te kostki wyjąć tam wkłądając same palce, boje się żeby zapadek nie połamać... :roll:
Jeszcze takie pytanie, ale to chyba wątpię.... jak by bezpiecznik wyjąć odpowiedni...
Jeszcze takie pytanie, ale to chyba wątpię.... jak by bezpiecznik wyjąć odpowiedni...
Zrób tak jak napisał Wojtek. Nie ma prostszego sposobu. Jednak na dłuższą metę jest to niewskazane bo tego sygnału potrzebuje też sterownik silnika.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2009, 17:44 przez czarekj, łącznie zmieniany 1 raz.
No dzięki za rady, udało mi się wyciągnąć kostki z zegarów (żółtą i niebieską od strony prędkościomierza) i cel osiągnięty, tyle że "fajną" rzecz zauważyłem. W takim układzie jak napisałem że po odpięciu tych kostek na zgaszonych światłach działa tylko zegarek elektroniczny i nic więcej, ale po zaświeceniu świateł działa już podświetlenie zegarów obrotomierz i kontrolki ręcznego, długich, oleju, ładowania itd. :lol: