Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1.8 NE] Gdy ciepły spadają czasami obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
arek.pp

[b3 1.8 NE] Gdy ciepły spadają czasami obroty

Post autor: arek.pp » 01 lut 2009, 11:55

Witam.
Silnik gaznikowy, bez gazu. Rozgrzany, gdy silnik pracuje na biegu jałowym, czasami traci obroty - spadaja powolutku z 1000 do 200, auto sie trzesie, a ja musze lekko dodawac gazu. A za pare minut normalnie trzyma wolne obroty. I tak w kółko...
Gaznik niedawno był sprawdzany, czyszczony, ustawiamy zapłon, mam nowe swiece i przewody.

aawol

Post autor: aawol » 02 lut 2009, 19:52

mam podobną sytuację ale podejrzewam kończący się silnik wentylatora chłodnicy. Jeśli objawy występują w czasie pracy wentylatora to będzie to samo.

Awatar użytkownika
Afdi87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Afdi87 » 02 lut 2009, 21:22

Witam, rowniez posiadam audi b3 1.8 RU bez gazu i tez mam taki problem, na dodatek rano lub po jakims czasie postoju odpala tylko i wylacznie z 4 ząbka ssania, w innym wypadku dusi sie i gasnie oraz ma problemy z wkrecaniem sie na obroty - gdy postoi 5 min na ssaniu i chce wylaczyc ssanie to obroty sa w granicach 600-800, a czasami gdy silnik jest cieply to lapie obroty 1000-1100. Jest to troche denerwujace i do tej pory podejrzewalem gaznik, bo nigdy go nie ruszalem, ale jak kolega arek.pp napisal, ze gaznik niedawno czyscil to teraz nie mam pojecia co to moze byc. Pozdrawiam ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl