Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT+ LPG] Brak ogrzewania na wolnych obrotach

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sobol_20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT+ LPG] Brak ogrzewania na wolnych obrotach

Post autor: sobol_20 » 02 lut 2009, 13:02

Witam! Panowie mam nie lada problem. Z ogrzewaniem było wszystko w porządku do czasu gdy auto stało teraz 2 dni bez odpalania. Wcześniej wystarczyło że odpaliłem na zimnym silniku pochodził na wolnych obr. z 10 min i w środku było niemal że gorąco;). Wczoraj przejechałem jakieś 7km stanąłem chwile na poboczu i poczułem że się zrobiło chłodno w aucie włączyłem 2bieg nagrzewnicy a tu takie zimne powietrze że masakra. Wystarczy że dodam gazu na chwile na 2000obr. i po około 5sek leci gorące powietrze gdy znów puszcze go na wolne po chwili leci lodowate powietrze. Węże od nagrzewnicy obydwa są gorące ten powrotny troszkę chłodniejszy. Parownik gorący że można się oparzyć. Gdyby były jeszcze jakieś pytania proszę pisać. Dziwne żeby w ciągu dwóch dni coś się popsuło. Proszę bardzo o pomoc. Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
malineek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: malineek » 02 lut 2009, 15:38

a rozważałeś zapowietrzenie nagrzewnicy?gdy dodasz gazu pompa dmuchnie więcej wody i grzeje.ewentualnie śmigielka pompy wodnej z czasem się ścieraja i pompa nie ma takiej wydajności żeby przez nagrzewnice przeszło

Darek_32
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Darek_32 » 03 lut 2009, 10:26

Może zbyt niski poziom płynu chłodniczego.

Awatar użytkownika
sobol_20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sobol_20 » 03 lut 2009, 11:40

Nie to wwykluczam płynu jest pod dostatkiem. Kiedyś miałem prawie pusty zbiorniczek i grzał jak trzeba a teraz...z tymi samochodami to czasem czarna magia:(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawiew, klimatyzacja, ogrzewanie.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl