Witam!
Mam taki problem, jak rano przychodze do samochodu ( przy temperaturach poniżej zera ) to mam zamarznięte szyby od środka ale tylko po stronie pasazera ( szyby boczne i część szyby przedniej) strona od kierowcy jest ok. Próbowałem już wszystkiego i nic nie pomaga, może ktoś z Klubowiczów miał podobny problem i podpowie mi jakieś rozwiązanie.
Z góry dziękuje za wszystkie rady.
[ B4 Sedan ] Zamarznięte szyby od środka
jeśli szyba nie jest zaparowana w momencie parkowania auta i nie ma wilgoci w samochodzie (np. stojąca woda na dywanikach), to za bardzo nie ma co CI tam zamarznąć :roll:
piszesz, że problem pojawia się tylko z jednej strony. czy jeśli postawisz auto odwrotnie niż zwykle, to czy też zamarznie jedynie po stronie pasażera? jednym słowem czy jest to zależne od tego w którym kierunku i miejscu parkujesz auto.
Ps. czy uszczelka od drzwi dolega prawidłowo? sprawdź czy jest szczelna, bo może tamtędy wilgoć z zewnątrz się dostaje.
piszesz, że problem pojawia się tylko z jednej strony. czy jeśli postawisz auto odwrotnie niż zwykle, to czy też zamarznie jedynie po stronie pasażera? jednym słowem czy jest to zależne od tego w którym kierunku i miejscu parkujesz auto.
Ps. czy uszczelka od drzwi dolega prawidłowo? sprawdź czy jest szczelna, bo może tamtędy wilgoć z zewnątrz się dostaje.