Witam miałem założony temat [2.3NG]jak sprawdzić przepływomierz najprostszym sposobem.Dostałem podpowiedz żeby sprawdzić wolty przy włączonym zapłonie na środkowym pinie kostka podłączona i poruszyć przepływomierz powoli do góry napięcie powinno się zmieniać od 0 do 5 wolt na samej górze, sprawdziłem i na mim przepływomierzu pojawia się napięcie od 0 do 4 wolt oczywiście płynnie bez żadnych przerw ale jednego wolta brakuje .Co morze być przyczyną i czy ma to wpływ na prace silnika jeśli tak to jakie mogą być objawy dziękuje i pozdrawiam :?:
[ Dodano: 2009-03-07, 13:04 ]
aha dodam że nie mam i nie było lpg.
[2.3 NG]sprawdzenie przepływomierza
Nie chcę siać zamętu, ale ja w silniku 3A mam 4,5V przy maksymalnym wychyleniu klapy. Jeśli napięcie rośnie płynnie w całym zakresie ruchu klapy od 0V do 4V i zaczyna wzrastać zaraz od położenia spoczynkowego, to nie widzę problemu. Nie napisałeś czy dzieje się coś nie tak w pracy silnika, bo jeśli wszystko jest ok to po co szukać dziury w całym. Nie napisałeś też czym mierzyłeś napięcie(jakiej klasy miernikiem z jaką dokładnością) bo być może Twój pomiar jest obarczony błędem.
Najlepiej jednak będzie jak wypowie się ktoś kto ma NG jak wygląda u niego przebieg napięcia na przepływomierzu.
Najlepiej jednak będzie jak wypowie się ktoś kto ma NG jak wygląda u niego przebieg napięcia na przepływomierzu.