[all b4] sygnały dźwiękowe
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[all b4] sygnały dźwiękowe
panowie czy sygnały dźwiękowe wydawane przez głośniczek w liczniku są różne dla różnych awarii lub ostrzeżeń?? czy jest podobna zasada jak np przy sygnałach dźwiękowych wydawanych z płyty głównej zwykłego peceta.tam każdy dźwięk odpowiada różnym awarią czy u nas w samochodach jest podobnie bo spotkałem się podczas już ponad 3 letniej eksploatacji mojego samochodu z kilkoma różnymi dźwiękami.niektóre są np pojedyncze długie a niektóre np potrójne krótkie piknięcia.czy ma ktoś jakiś opis co dane dźwięk oznacza??
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Pozwolę sobie dopiąć się do tematu ... gdyż szukam, szukam i albo nie umiejętnie, albo niet
Od jakiegoś czasu sporadycznie otrzymuję sygnał dźwiękowy z okolic ( zegarów?spod kierownicy) nie mam BC standardowe zegary i brzęczyk do świateł.
A sygnał który się objawia sporadycznie ma inną tonację dźwiękową aniżeli "brzeczyk" świateł
Następuje to pokrótce"".... Pi....( sekundowa przerwa ) Pi , Pi , Pi ( trzy krótkie piknięcia pod rząd ) brak w tym momencie hologramu na minicheck zegarów
Ktoś z czymś to kojarzy, bo ja nawet tonację dźwięku nie wiem z czym zgrać / skojarzyć
Pozdrawiam.
Waldemar
Od jakiegoś czasu sporadycznie otrzymuję sygnał dźwiękowy z okolic ( zegarów?spod kierownicy) nie mam BC standardowe zegary i brzęczyk do świateł.
A sygnał który się objawia sporadycznie ma inną tonację dźwiękową aniżeli "brzeczyk" świateł
Następuje to pokrótce"".... Pi....( sekundowa przerwa ) Pi , Pi , Pi ( trzy krótkie piknięcia pod rząd ) brak w tym momencie hologramu na minicheck zegarów
Ktoś z czymś to kojarzy, bo ja nawet tonację dźwięku nie wiem z czym zgrać / skojarzyć
Pozdrawiam.
Waldemar
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z