[80 All] Problem z podłączeniem BC
Ale nic się nie działo na postoju czy pod czas jazdy? Bo BC pokaże Ci chwilowe spalanie dopiero po przejechaniu pewnego dystansu (chyb minimum 30 metrów). Wartości napięcia, które podałeś są prawidłowe. Podłącz jeszcze raz do żółtego i zrób jazdę próbną z BC ustawionym na spalanie chwilowe. Jeśli nic nie będzie pokazywało to podłącz pod ten drugi i też zrób jazdę próbną. Komputer BC nie podaje spalania chwilowego podczas postoju, jeśli już coś pokazuje to albo wartość max spalania albo 0. Zaraz po uruchomieniu pokazuje wartość, która odpowiada średniemu spalaniu. Tak przynajmniej jest u mnie.
Edit.
Spalanie masz na BC w górnym rzędzie pierwsze od lewej.
Edit.
Spalanie masz na BC w górnym rzędzie pierwsze od lewej.
hmmm i nic ... podlaczylem pod ten i ten drugi i nic ... jechalem z 100m i nic sie nie dzieje
dodam tez ze czy to po resecie czy normalnie wartosc 3 funkcji na dole po prawej stronie wynosi 1 po resecie odrazu 1 sie wlacza.... nie wiem co to za funkcja ? ogolnie to zmienia sie cos tylko w ile KM do konca wlacza sie L czas postoju chyba ? no i te "1"
jest gdzies incziej ten sygnal spalania ? skad w ogole on wychodzi ? cewki czy cos ? czy tylko sterownik ...
dodam tez ze czy to po resecie czy normalnie wartosc 3 funkcji na dole po prawej stronie wynosi 1 po resecie odrazu 1 sie wlacza.... nie wiem co to za funkcja ? ogolnie to zmienia sie cos tylko w ile KM do konca wlacza sie L czas postoju chyba ? no i te "1"
jest gdzies incziej ten sygnal spalania ? skad w ogole on wychodzi ? cewki czy cos ? czy tylko sterownik ...
Ręce opadają! Przeczytałeś dokładnie moje opracowanie? Odnoszę wrażenie że nie. Proponuję lekturę od początku bo w ten sposób następny moduł BC będziesz mógł wywalić do kosza a my nie będziemy dalej w stanie Ci pomóc.
Na pozycji dolnej po prawej stronie podawana jest średnia prędkość, po zresetowaniu powinny pojawiać się zera.
Na pozycji dolnej po prawej stronie podawana jest średnia prędkość, po zresetowaniu powinny pojawiać się zera.
po resecie odrazu wchodzi "1" jutro porobie fotki z rana bo mam na nocke...
tak o tej plytce zapomnialem poprostu sprawdzic... tyle wrazen bylo ... jutro sprawdze kod na niej ...na 99% to bc z anglii wiec pewnie trza bedzie przerobic..
wyciagnolem ta plytke i jest taki nr 895 919 100 "m"
hmm z tego co Solskier napisal to jej sie nie przerabia. ..
fotki
tak o tej plytce zapomnialem poprostu sprawdzic... tyle wrazen bylo ... jutro sprawdze kod na niej ...na 99% to bc z anglii wiec pewnie trza bedzie przerobic..
wyciagnolem ta plytke i jest taki nr 895 919 100 "m"
hmm z tego co Solskier napisal to jej sie nie przerabia. ..
fotki