[1.9TDI 1Z] Problem z pedałem gazu.
- -pawlo111
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[1.9TDI 1Z] Problem z pedałem gazu.
Mam taki problem. Mój pedał od gazu coś nie chce zbytnio reagować na naciskanie.
Wsiskając go do połowy powoli prawie nie widać reakcji na obrotach silnika jak i na obrotku. Dopiero za połową zaczyna ruszac obrotek i silnik. Co za jaja???
Wsiskając go do połowy powoli prawie nie widać reakcji na obrotach silnika jak i na obrotku. Dopiero za połową zaczyna ruszac obrotek i silnik. Co za jaja???
Ostatnio zmieniony 09 mar 2009, 09:04 przez -pawlo111, łącznie zmieniany 1 raz.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- tokarka606
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
To obyś się czasem nie zdziwił jak w czasie jazdy zaszufladkuje i na postoju nic nie zdiagnozujesz Przerabiałem temat padału gazu już paręnaście razy i tak na prawdę nie ma złotego środka na diagnozę tej usterki.przemik pisze:poprawnosc pracy "pedału gazu" sprawdzamy w tescie statycznym na wyłaczonym silniku
jednak dla silnika lepiej byłoby na zgaszonym, wtedy obroty nie idą na czerwone pole więc nie dobijamy silnika ani własnych uszu i nerwów sąsiadów na zgaszonym jednak nie występują drgania nadwozia tak jak podczas jazdy a więc czasem można się pomylić
z resztą w przypadku uszkodzenia instalacji dany problem może wystąpić podczas jazdy a na postoju nie musi..
z resztą w przypadku uszkodzenia instalacji dany problem może wystąpić podczas jazdy a na postoju nie musi..
pewnie jakimś lepszym narzędziem, nie wiem co potrafi deltascan i KTS (jak coś przekręciłem to poprawie), no fakt zapomniałem że na boschu sie prawie nic nie zrobi jak nie da rady fejsem to chyba zostaje bardziej brutalna siła a mianowicie rzucić kości na programator
kumpel ma na boschu i mówił mi że coś pozmieniał tylko z głowy chwilowo wyleciało a teraz zapodał chipa i o niebo lepiej się zbiera
kumpel ma na boschu i mówił mi że coś pozmieniał tylko z głowy chwilowo wyleciało a teraz zapodał chipa i o niebo lepiej się zbiera
Witam, mam podobny problem jak kolega na samej górze, gaz reaguje dopiero pod koniec jego naciskania. Auto zostało podpięte pod komputer i sprawdzony ten temat. na wyłączonym silniku. Gość który przeprowadzał diagnoze powiedział że powinna wyświetlać mu się wartość coś koło 255, a pokazało jedyne 186. I tu mam problem, co może być tego przyczyną i jak najłatwiej byłoby rozwiązać ten problem?