Zauważyłem w samochodzie brak oświetlenia zapalniczki. Sprawdziłem żarówkę, bezpieczniki - są sprawne, natomiast brak jest napięcia na zaciskach żarówki. Sama zapalniczka jest sprawna. Być może drzewód zasilający żarówkę jest uszkodzony? Nie wiem z którego miejsca jest brane zasilanie podświetlenie zapalniczki i w którym momęcie powinna zapalić sie żarówka podświetlenia zapalniczki?
Proszę o pomoc.
[audi80 2.0 abk] brak oświetlenia zapalniczki
Zasilanie podświetlenia brane jest z tego samego źródła co podświetlenie regulacji dmuchawy i podświetlenie licznika, czyli z regulatora natężenia światła (skrajne lewe pokrętło w liczniku). Jeżeli świeci cała reszta to problem może być w przewodzie lub w żarówce.zbych_2 pisze:którego miejsca jest brane zasilanie podświetlenie zapalniczki
zbych_2 pisze:w którym momęcie powinna zapalić sie żarówka podświetlenia zapalniczki?
Powinno się zaświecić już przy włączonych światłach pozycyjnych.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 22:16 przez Mobilek, łącznie zmieniany 1 raz.
w AUDI zmniejsza również w pokrętłach nawiewu i zapalniczce,po co z tym oplem tu wyskakujesz? Sprawdź przewód szaro-niebieski w wiązce dochodzącej do zapalniczki,możliwe,że jest uszkodzony na zgięciu,bo ta półeczka wysuwana porusza się również z tą wiązką.Regulator zmniejsza(zwiększa) natężenie światła na zegarach.