Kochani dzisiaj zauwazylem niepokojaca rzecz: pomijajac bardzo ciezko wchodzace biegi, pedal mojego sprzegla jest zapadniety mniej wiecej o polowe w kierunku podlogi i zeby w ogole wrzucic jakikolwiek bieg musze go wciskac do oporu:( Co to moze byc? Wysprzęglik czy moze pompka? Albo cale sprzeglo konczy sie.....
Jesli ktos ma jakies teorie na w/w temat prosze o odpowiedzi:) pozdrawiam
wojtras255
[80 B3 PM] wpadniety pedal sprzedgla
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
troszkę dawny temat
u mnie wystarczyło "odpowietrzyć" sprzęgło i było cacy a też miałem pedał w podłodze jak rano przychodziłem i jak się rozgrzał silnik to też na połowie potrafił stać pedał sprzęgła zamiast na samej górze, wbijanie biegów to była udręka, po odpowietrzeniu problem zniknął
pozdrawiam
u mnie wystarczyło "odpowietrzyć" sprzęgło i było cacy a też miałem pedał w podłodze jak rano przychodziłem i jak się rozgrzał silnik to też na połowie potrafił stać pedał sprzęgła zamiast na samej górze, wbijanie biegów to była udręka, po odpowietrzeniu problem zniknął
pozdrawiam
- enzoo
- Audi 80 Klub
- Imię: Mirosław
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
ja miałem taki sam problem. odpowietrzałem wymieniłem wysprzegielnik i nic... jedynie wymiana pompki sprzęgła załatwiła sprawe i to nie jest wina kończącego się sprzęgła bo mi też biegi ciężko wchodziły. ja za wymiane na nowe zapłaciłem 150 zł w cene wliczona robocizna i pompka nowa sprzęgła na gwarancji dwuletniej
-
- Forum Audi 80
szukaj rurki/wężyka wychodzącego ze zbiorniczka z płynem hamulcowym i idącym do skrzyni biegów, w okolicy gdzie wchodzi owa rurka szukaj odpowietrznika (taki sam jak przy hamulcach) - odpowietrzasz również tak samo jak hamulce. (najlepiej w dwie osoby) pompujesz pedałem sprzęgła kilka razy i wciskasz go do oporu w podłogę i trzymasz, druga osoba popuszcza odpowietrznik aby płyn/powietrze uciekło i zakręca odpowietrznik, możesz znów kilka razy pompować pedałem - taką czynność się powtarza, aż do momentu jak zaobserwujecie że już sam płyn leci
oczywiście nie może owego płynu zabraknąć w zbiorniczku !!
powodzenia
oczywiście nie może owego płynu zabraknąć w zbiorniczku !!
powodzenia