Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Alufelgi: odnawiać czy nie??

admish

Post autor: admish » 09 mar 2009, 14:22

grze pisze:admish, te alu co masz mają ładny wzór więc pomysł z regeneracją nie jest taki zły, choć może da się zregenerować je nieco taniej.

dwie pierwsze Audiczki w powyższym poście wyglądają super z ori kołpakami - to chyba najlepszy wzór do b4. trzecia Audiczka (competition) trochę wygląda dziwnie z tymi kołpakami. one średnio do niej pasują :roll:

natomiast jeśli chodzi o kołpaki w linkach, które podałeś, to bym sobie darował już na wstępie.
mi się właśnie te moje alu średnio podobają. Przemyslalem i jedynie co moglbym zrobic to sam je wypolerowac + lakier tj koledzy wczesniej proponowali. Bo piaskowane za 400zl do tych alusów to wyrzucenie kasy :-?

No fajne fajne te audiczki, a trzecia to ma kopaki z A6 ory nowsze, ale mi sie tez podobają ;-)
grze pisze: natomiast jeśli chodzi o kołpaki w linkach, które podałeś, to bym sobie darował już na wstępie.
Chodzi Ci o te kołpaki z allegro co dałem linki?

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 09 mar 2009, 14:30

to są wszystko uniwersalne kołpaki i tylko przyklejają Ci naklejkę ze znaczkiem OOOO
Sąsiad miał podobne w VW i już na żadnym kołpaku nie ma tego znaczka, bo wszystkie poodpadały :lol: Poza tym wyglądają nieciekawie.
Jeśli kołpaki, to tylko ori!
admish pisze:Przemyslalem i jedynie co moglbym zrobic to sam je wypolerowac + lakier tj koledzy wczesniej proponowali. Bo piaskowane za 400zl do tych alusów to wyrzucenie kasy :-?
to jest chyba najrozsądniejsze wyjście na początek. zobaczysz co wyjdzie z tego i będziesz wiedział co i jak :-)

Awatar użytkownika
Grzes47
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzes47 » 09 mar 2009, 17:23

jak masz kupować te enzoo z aukcji to lepiej już zostań przy tych bo to jeden grzyb :mrgreen:

admish

Post autor: admish » 09 mar 2009, 17:57

Glenio pisze:jak masz kupować te enzoo z aukcji to lepiej już zostań przy tych bo to jeden grzyb :mrgreen:
dlaczego? Ładnie wyglądają i dużo lepiej się prezentują niż te moje

Awatar użytkownika
Grzes47
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzes47 » 09 mar 2009, 18:09

ładne felgi w lepszym rozmiarze to masz np. tu: http://allegro.pl/item577100297_orginal ... 9j_8j.html 15cali to do b4 za mało stanowczo, tamte to może by i wyglądały ale w seicento ;-)

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 09 mar 2009, 18:11

admish pisze:Glenio napisał/a:
jak masz kupować te enzoo z aukcji to lepiej już zostań przy tych bo to jeden grzyb :mrgreen:

dlaczego? Ładnie wyglądają i dużo lepiej się prezentują niż te moje
admish, Twoje jak zregenerujesz, to też odzyskają blask <ok>

Awatar użytkownika
Kermit85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kermit85 » 09 mar 2009, 21:48

admish
pisakowanie? To koszt 400zł ,a felgi są warte 450zł, max 550zł &#8211; także myślę, że nie warto

Troszkę nie za dużo za to piaskowanie?? U mnie za 5 ramienne gwiazdy 15" koleś krzyknął mi 160 zł, a inny 180 zł, dlatego załatwiłem za 100 zł u znajomego. Ale 400 zł - skąd takie ceny się biorą ??

Ja mimo wszystko bym je regenerował, ale to tylko moje zdanie, ewentualnie pomyślał bym o tych z linka, który wstawiłeś. Kołpaczki bym odradzał, bo po prostu mi nie leżą, nawet ORI, mam taki uraz do plastikowych dekli - takie skrzywienie ;-) (wolę gołą stalówkę pomalowaną na czarno)

admish

Post autor: admish » 09 mar 2009, 23:35

Kermit85 pisze:admish
Cytat:
pisakowanie? To koszt 400zł ,a felgi są warte 450zł, max 550zł &#8211; także myślę, że nie warto

Troszkę nie za dużo za to piaskowanie?? U mnie za 5 ramienne gwiazdy 15" koleś krzyknął mi 160 zł, a inny 180 zł, dlatego załatwiłem za 100 zł u znajomego. Ale 400 zł - skąd takie ceny się biorą ??
No właśnie też nie wiem skąd takie ceny ale tak mi krzyknęli - od 80 do 100zl za felge :evil:
Także już przeliczyłem że to nie ma sensu jak te felgi kosztują około 450-550 :roll:
Glenio pisze:ładne felgi w lepszym rozmiarze to masz np. tu: http://allegro.pl/item577100297_orginal ... 9j_8j.html 15cali to do b4 za mało stanowczo, tamte to może by i wyglądały ale w seicento ;-)
ale słuchaj, ja opony już mam z tych moich poprzednich felg, także nie uśmiecha mi się kupno felg za 1200zł + opony. Calosc wyniesie okolo 2000zl a na takie autko to przesada uwazam.
Po drugie to autko ma już prawie 17 lat także cudów nie zrobie i nie odmłodze, czas robi swoje - nie zamierzam robić też WRC tj pisałem. A te Enzo mi chyba pasują <ok> a te nieszczęsne alusy ktore teraz mam i z ktorych farba odchodzi pewnie zostana na zimę 8-)

kyto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyto » 10 mar 2009, 08:38

sprzedaj mi je za 150:D biore od reki

admish

Post autor: admish » 10 mar 2009, 20:17

kyto pisze:sprzedaj mi je za 150:D biore od reki
heh, musze mieć coś na zimę, jeśli kupię fele :mrgreen:

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 10 mar 2009, 20:32

admish pisze:kyto napisał/a:
sprzedaj mi je za 150:D biore od reki

heh, musze mieć coś na zimę, jeśli kupię fele :mrgreen:
gdybym wyrwał takie alu za 150 zł to od razu zrobiłbym z nich użytek (szlifierka na wiertarkę + farba do felg w sprayu) i zamiast tłuc się w zimę na stalówkach miałbym drugi komplet alusów <ok>

ps. komplet używanych stalówek kosztuje ok. 200 zł :mrgreen:

Zet

Post autor: Zet » 12 mar 2009, 23:55

Te Ronale to jedne z najbardziej wytrzymałych alusów.Kryte były twardym akrylem bezbarwnym i stąd te odchodzące płaty. Kup litr czystego acetonu (nic innego tego nie ruszy) i pędzelkiem po kawałku namaczaj i usuwaj ten stary lakier.Zeszlifuj papierem i siknij najpierw podkładem w sprayu a potem gwiazdę i ranty jasnym grafitem a wewnętrzne ścianki gwiazdy na czarno. Wygrzej je jeśli masz gdzie i na to bezbarwnym. Efekt zaj...ty. Zasada: spuść powietrze (a najlepiej zdejmij opony), wszystkie trzy farby jednej firmy i nie bierz najtańszej. Koszt ok 100 pln plus twoja robocizna .A satysfakcja...bezcenna.
Robiłem już takie rzeczy i kilka lat wytrzymywały.

admish

Post autor: admish » 13 mar 2009, 17:31

Zet pisze:Te Ronale to jedne z najbardziej wytrzymałych alusów.Kryte były twardym akrylem bezbarwnym i stąd te odchodzące płaty. Kup litr czystego acetonu (nic innego tego nie ruszy) i pędzelkiem po kawałku namaczaj i usuwaj ten stary lakier.Zeszlifuj papierem i siknij najpierw podkładem w sprayu a potem gwiazdę i ranty jasnym grafitem a wewnętrzne ścianki gwiazdy na czarno. Wygrzej je jeśli masz gdzie i na to bezbarwnym. Efekt zaj...ty. Zasada: spuść powietrze (a najlepiej zdejmij opony), wszystkie trzy farby jednej firmy i nie bierz najtańszej. Koszt ok 100 pln plus twoja robocizna .A satysfakcja...bezcenna.
Robiłem już takie rzeczy i kilka lat wytrzymywały.
a masz może jakieś fotki??

dezycja już podjęta Panowie <ok> są drugie aluski. Zdjęcia oczywiście dodam jak zrobi się cieplej i wymienie koła na letnie <piwo>

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 13 mar 2009, 18:13

A co z tymi ''starymi''? :?: No to czekam z niecierpliwością na fotki <ok>

admish

Post autor: admish » 13 mar 2009, 18:14

Niki20 pisze:A co z tymi ''starymi''? :?: No to czekam z niecierpliwością na fotki <ok>
stare Ronale idą jak narazie na zimę :-> fotki jak się ociepli i bedziemy koła zmieniali 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl