witam
Mam pytanie do was klubowiczów mianowicie jestem nowy wiec nie wiem może wszystkiego stałem się niedawno posiadaczem audiczki i tym mam problem mianowicie auto zaraz po zakupie miało wymienione cały rozrząd wraz z pompą wody, kopułkę palec świece i kable wysokiego capienia auto to jeździ an gazie wiec wolałem unikną jakiś kol wiek strzałów itp. od kilku dni ma problem stając na światłach czy gdzie kol wiek z auta wydala sie odrażający zapach tak jak by auto nie spalało swojej mieszanki co moż być spowodowane tym zjawiskiem?
czy to może być już wypalony katalizator..??
czy całkiem coś innego??
[2.0 ABK LPG] problem z katalizatorem..??
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jest to cytat z książki"SAM NAPRAWIAM"WSKAZÓWKA: pojazdy z katalizatorami zwracają czasem na siebie uwagę z powodu ostrego nieprzyjemnego
zapachu. Tak nieładnie pachną niewielkie ilości związku siarki, siarkowodoru (HzS), mogącego powstać
w katalizatorze. W koncentracjach występujących w samochodzie trucizna ta jest zupełnie nieszkodliwa.
Niestety, nic na to nie można poradzić.
Myślę,że po prostu powinieneś nalać beny, puścić się w krótką trasę na pełnym gazie żeby przepalić osady i po sprawie.niektóre katalizatory tak mają i przekonałem się na kilku samochodach że nie oznacza to żadnej awarii tylko jest winą zasiarczenia paliwa.Mistrzami świata w smrodzie jaj były nowiutkie daewoo-kto miał ten wie.