[80 B4 1,9 TDI 1Z] Huczenie w lewym kole
Witam, od pewnego czasu dochodzi odgłos huczenia lewego koła. Nasila się podczas jazdy na zakręcie w prawo. Nie jest to łożysko piasty, gdyż wymieniłem na nowe. I nasuwa mi się pytanie, czy to wina przegubu. Dżwięk jest bardzo podobny do złużytego łożyska. Przeszukałem już całe forum, lecz niewiele znalazłem na ten temat takich objawów
ja radze sprawdzic tylne lozyska. mialem podobnie - myslalem ze przednie lozyska padly. ewidentnie bylo slychac ze to z przodu huczy, jednak dla pewnosci sprawdzilem tylne lozyska (sa tansze) okazalo sie ze huczaly. wymienilem i w samochodzie cisza. dzwiek po samochodzie dziwnie sie niesie dlatego czesto mozna miec wrazenie ze lozyska przednie padly a tak naprawde to tylnie wymagaja sprawdzenia.
Łożysko wtłoczyłem na prasie, a co do firmy to nie pamiętam, ale najtańsza. Odgłos dochodzi na pewno od przodu. Przenosi się delikatnie na kierownicę. Przy jeździe na wprost słychać delikatny szum. Natomiast przy jeździe na zakręcie w prawo szum się nasila. Natomiast przy skręcie w lewo - zupełna cisza.
Kolego ja kupiłem przegub też ten z tańszych i tylko 200km wytrzymał i się rozsypał całkiem tak więc moja rada na częściach eksploatacyjnych nie ma co grosza oszczędzać nie warto bo potem trzeba i tak wymienić tą część i niby się taniej kupiło ale późniejsze koszty nie są tańsze- tak wiec nie wykluczone że to łożysko