Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9D 1Y] Ukrecona sruba miski olejowej + co teraz!?

Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fighter001 » 09 mar 2009, 08:44

Ja nie widzę tutaj jakiegoś większego problemu. Po prostu odkręcasz miskę (niestety musisz) i nawiercasz narzynką nowy gwint pod nową śrubę, dla pewności uszczelniasz jak wyżej już ktoś napisał specjalną taśmą. Ewentualnie druga opcja jeśli masz migomat to przyspawaj na otwór nakrętkę i w nią wkręć nową śrubę proste i chyba najtańsze rozwiązanie bo płacisz tylko za uszczelkę resztę możesz zrobić sam :mrgreen:

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 09 mar 2009, 09:00

Jak kolega wyżej napisał sprawa banalna i bez większych kosztów. ;-) Nasuwa mi się ciągle jedno pytanie po co tracić czas odkręcać osłonę silnka, męczyć śrubę w misce i się ufajdać jak można wyssać ten olej z taką samą skutecznością (o ile nie lepszą) jak spuszczając go i to wszystko w czasie 10minut.

Awatar użytkownika
widmo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: widmo » 09 mar 2009, 16:25

Solskier pisze:Nasuwa mi się ciągle jedno pytanie po co tracić czas odkręcać osłonę silnka, męczyć śrubę w misce i się ufajdać jak można wyssać ten olej z taką samą skutecznością (o ile nie lepszą) jak spuszczając go i to wszystko w czasie 10minut.
nie kazdy warsztat/serwis ASO dysponuje odsysarką. ;-)
W VW AUDI Bełtowski Kraków nie mieli odsysarki, a olej zlewałem do zwyklego zlewaka i na koniec dnia przetaczalo sie ten zuzyty olej do beczki.

Odsysarki uzywalem tylko i wylącznie do zmiany i napelnienia oleju w skrzyni biegów typu DSG

Gajdzi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gajdzi » 11 mar 2009, 18:28

Witam, po krotkiej przerwie!

Autko juz lata po polsce... w tej chwili jest w okolicy Bydgoszczy :)

Okazalo sie ze nie gwint miski sie ukręcił, tylko gwint śruby/korka spustowego. Poprostu sie skonczył. Okazało sie to jak pojechałem do mechanika. Odkrecił śrubę i kazał mi jechać po nowa... oczywiscie jako ze moje okolice rodzinne to tylko zbieranina ludzi, którzy sporowadzaja stare auta i rozkrecają je i pozniej sprzedają części to wybrałem sie do jednego takiego i faktycznie mial... dał mi śrubę jak twierdził od opla, ale pasowała do mnie!

Szczerze to wolałem kupić nowke, ale niestety boskie sklepy w mojej okolicy nie prowadzą sprzedaży takich części!!!Do tego kupiłem nowke podkładke miedzianą.

Mechanik nawinął deczka taśmy i wkręcił śrubę! I po imprezie!

Wkurzyłem sie sam na siebie, bo nie potrzebnie ruszalem miske... Ale mowi sie trudno. W sumie jak patrzyłem, to narazie nic nie kapie, wiec pojeżdze jeszcze chwile i wtedy zerkne!

Dzieki wszystkim za porady, oby nie przydały sie kolejnym razem ;)

Jeszcze raz dzieki!

Awatar użytkownika
widmo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: widmo » 11 mar 2009, 18:32

nie ma za co polecamy sie na przyszłość . :-)

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 11 mar 2009, 19:46

Wszyscy się cieszymy, że autko już śmiga :mrgreen: Szerokości życzę <ok>

ODPOWIEDZ