[B3 NG COUPE] Problem z światłami
- djkubus24
- Forum Audi 80
- Kontakt:
tez sie podepne pod temat bo mam ten sam problem w mojej coupecie. Tylko ze wszystko dzialalo przed tym jak wyciagnolem dolne zegary bo sciagalem wykladzine pozniej wszystko wlozylem na swoje miejsce i nie dziala. Zarowki ok bezpieczniki tez tylko wlasnie nie mam podswietlenia 2 wskaznikow . 2 i 3. dzies bede rozbieral. moze jakis kabelek sie odpiol czy cos.
[ Dodano: 2009-03-11, 09:55 ]
juz 4 z kolei przelacznik zespolony mi szlag trafil znow musze wymienic
[ Dodano: 2009-03-11, 17:30 ]
moim problemem ciagle psujacych sie przelacznikow zespolonych glownie manetek od swiatel byly zbyt mocne zarowki zawsze kupowalem 100w/90w i dlatego mi sie psuly przelaczniki teraz zakupie 60w/50w z Osrama i mam nadziejeze bedzie gitez pozdrawiam
[ Dodano: 2009-03-11, 09:55 ]
juz 4 z kolei przelacznik zespolony mi szlag trafil znow musze wymienic
[ Dodano: 2009-03-11, 17:30 ]
moim problemem ciagle psujacych sie przelacznikow zespolonych glownie manetek od swiatel byly zbyt mocne zarowki zawsze kupowalem 100w/90w i dlatego mi sie psuly przelaczniki teraz zakupie 60w/50w z Osrama i mam nadziejeze bedzie gitez pozdrawiam
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
djkubus24 pisze: moim problemem ciagle psujacych sie przelacznikow zespolonych glownie manetek od swiatel byly zbyt mocne zarowki zawsze kupowalem 100w/90w i dlatego mi sie psuly przelaczniki teraz zakupie 60w/50w z Osrama i mam nadziejeze bedzie gitez pozdrawiam
Prostym rozwiązaniem jest dołożenie dodatkowego przekaźnika pod przewody od świateł mijania
Powodem psucia się pająka jest zbyt duże napięcie które jest przekazywane na styki które są słabej jakości i się po prostu grzeją,przepalają i wtapiają w plastik przełącznika :-o
Witam
Zdjąłem pająka...i sam go zrobiłem <mikolaj>
Jak kolega aroslaw już wspomniał, trzeba rozwiercić nity...
wsumie nic skomplikowanego....ale to późńiej złożyć do kupy troche czasu trzeba pośiwecić na to. Ja męczyłem się ze składaniem jakieś 4 godziny (aż tyle niestyty ale jakbym miał odpowiednie narzędzia myśle, że w 1h można się uporać )...a jaka radość kiedy już się zrobi :mrgreen:
Czy warto :?: ...pewnie :!:
--> Mamy pewność że wszystko cycka jak należy, bo nie wiadomo jaką używke kupimy :->
--> pare PLN w kieszeni <ok>
tylko trzeba poświecić czas. Teraz pewnie mniej by mi to zajęło, bo już wiem jak się do tego zabrac
Zdecydowałem się go ściągnąć, ponieważ miałem jakąś samoróbke spryskiwaczy szyby na centralnym panelu (puszczone dodatkowe kable), przycisk zdziechcony i włożony niehlujnie - aby był (po zrobieniu pająka poszło to wszystko do lamusa :mrgreen: )...kolejnym powodem było brak "mrugania" długimi, i ostatnio zauważyłem, że szwankuje mi migacz (raz łapie, a raz nie). Zirytowało mnie to i dlatego postanowiłem się dobrać do bebechów pająka :mrgreen: Powodem w/w usterek, były, zasyfiałe styki, które też powypadały.
POZDRO
Zdjąłem pająka...i sam go zrobiłem <mikolaj>
Jak kolega aroslaw już wspomniał, trzeba rozwiercić nity...
wsumie nic skomplikowanego....ale to późńiej złożyć do kupy troche czasu trzeba pośiwecić na to. Ja męczyłem się ze składaniem jakieś 4 godziny (aż tyle niestyty ale jakbym miał odpowiednie narzędzia myśle, że w 1h można się uporać )...a jaka radość kiedy już się zrobi :mrgreen:
Czy warto :?: ...pewnie :!:
--> Mamy pewność że wszystko cycka jak należy, bo nie wiadomo jaką używke kupimy :->
--> pare PLN w kieszeni <ok>
tylko trzeba poświecić czas. Teraz pewnie mniej by mi to zajęło, bo już wiem jak się do tego zabrac
Zdecydowałem się go ściągnąć, ponieważ miałem jakąś samoróbke spryskiwaczy szyby na centralnym panelu (puszczone dodatkowe kable), przycisk zdziechcony i włożony niehlujnie - aby był (po zrobieniu pająka poszło to wszystko do lamusa :mrgreen: )...kolejnym powodem było brak "mrugania" długimi, i ostatnio zauważyłem, że szwankuje mi migacz (raz łapie, a raz nie). Zirytowało mnie to i dlatego postanowiłem się dobrać do bebechów pająka :mrgreen: Powodem w/w usterek, były, zasyfiałe styki, które też powypadały.
POZDRO
koledzy chcialem zdjec pajaka (mam w swoim coupe b3 tego starego typu taki bardziej kwadratowy) ale niestety ne udalo mi sie to bo cos go trzyma od strony zegarow jest skrecony jakas srobka tylko nie mam jak sie tam dostac! pomozcie prosze i poradzcie co tam jest imbus? czy moze krzyzak lub jakas gwiazdka? czym to odkrecic?
pozdrawiam i dziekuje za pomoc
pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Kolego elviss09
Zapewne kierwnice zdjąłeś już...to lecimy Od spodu kolumny kierownicy (na tym plastiku) masz 3 otwory (2 otwory okragłe - trzymające górną część kolumny-plastik i 1 otwór owalny-prostokątny) W tym owalnym masz śrubke krzyżakową - u mnie była :-> , najlepej zerknij w tą dziurkę od prawej strony (ta śrubka jest daleko i pod kątem - będzie też Ci łatwiej nacelować - włosów tam nie ma to po palcu będzie Ci ciężko :mrgreen: :lol: ), zobaczysz czy masz krzyżaka czy może imbusa:> Trochę gimnastyki zresztą przyda się :mrgreen: )
Jak kierwnice masz zdjętą to pająka masz w garści :mrgreen:
POLECEM ściągnąć książkę "Reguluję i naprawiam AUDI 80" i tam na stronie 229 masz pokazany obrazek z 3 śrubokrętami i pod jakim kątem jest śrubka trzymająca pająka, oczywiście poczytaj sobie resztę:)
POZDRAWIAM
Zapewne kierwnice zdjąłeś już...to lecimy Od spodu kolumny kierownicy (na tym plastiku) masz 3 otwory (2 otwory okragłe - trzymające górną część kolumny-plastik i 1 otwór owalny-prostokątny) W tym owalnym masz śrubke krzyżakową - u mnie była :-> , najlepej zerknij w tą dziurkę od prawej strony (ta śrubka jest daleko i pod kątem - będzie też Ci łatwiej nacelować - włosów tam nie ma to po palcu będzie Ci ciężko :mrgreen: :lol: ), zobaczysz czy masz krzyżaka czy może imbusa:> Trochę gimnastyki zresztą przyda się :mrgreen: )
Jak kierwnice masz zdjętą to pająka masz w garści :mrgreen:
POLECEM ściągnąć książkę "Reguluję i naprawiam AUDI 80" i tam na stronie 229 masz pokazany obrazek z 3 śrubokrętami i pod jakim kątem jest śrubka trzymająca pająka, oczywiście poczytaj sobie resztę:)
POZDRAWIAM