[80 B4 ABT] wysokie obroty mała prędkość
Pewnie masz CGT tak jak ja.Przy 100km/h na 5-tce 3000rpm :evil: Jedyny plus tej skrzyni to jest bardziej elastyczna przy małych prędkościach tzn. jeśli zwolnie silnikiem do 60km/h na 5 biegu to i tak jest jakieś 2000-2100rpm i nie ma potrzeby redukcji bo po wcisnięciu gazu nawet nie pierdnie tylko ładnie się zbiera
u mnie ze skzynią CCE przy 2000RPM na 3 biegu mam 55 km/h, a przy 3000 RPM na tym samym biegu jest z tego co pamiętam 80 km/hadam28k pisze:Pewnie masz CGT tak jak ja.Przy 100km/h na 5-tce 3000rpm :evil: Jedyny plus tej skrzyni to jest bardziej elastyczna przy małych prędkościach tzn. jeśli zwolnie silnikiem do 60km/h na 5 biegu to i tak jest jakieś 2000-2100rpm i nie ma potrzeby redukcji bo po wcisnięciu gazu nawet nie pierdnie tylko ładnie się zbiera
natomiast przy 2000RPM na 4 biegu jest ok. 70 km/h
CCE jest dobra na trasie. 100 km/h da się jechać na każdym biegu oprócz 1 :lol:
adam28k pisze:Pewnie masz CGT tak jak ja.Przy 100km/h na 5-tce 3000rpm :evil: Jedyny plus tej skrzyni to jest bardziej elastyczna przy małych prędkościach tzn. jeśli zwolnie silnikiem do 60km/h na 5 biegu to i tak jest jakieś 2000-2100rpm i nie ma potrzeby redukcji bo po wcisnięciu gazu nawet nie pierdnie tylko ładnie się zbiera
dokładnie tak jest. CGT najlepiej nadaje się na jazdę po mieście.
ale ja dużo jeżdżę do Katowic i jest to trochę denerwujące i w miarę głośne
-
- Forum Audi 80
Witam chciał bym odnowić temat i zapytać czy jest możliwość podpięcia do silnika ABT jakieś innej skrzyni spoza rodzimych CDY i CCE i tej automatycznej . Obecnie posiadam CGT i szlag mnie trafia od jazdy z ta skrzynia :evil: , np czy można podpiąć skrzynie od B3 1.8 PM 91r. bo do takiej akurat mam dostęp i na takiej tez wcześniej jeździłem i było już naprawdę spoko.