[80 B4]Stukot w przednim zawieszeniu
[80 B4]Stukot w przednim zawieszeniu
witam mam pytane wymieniłem juz wszystko w przednim zawieszeniu ale to powaznie wszystko bylem na katroli i nie wykazalo zadnych luzow na niczym poczowszy od drazkow kierow zakonczywszy na swozniach i dalej mi puka nie wiem facet ktory to sprawdzal powiedzial ze jest luz gdzies na amorze pomimo ze jego uzytecznosc wynosi 82 % j czy on bedzie sprawial takie stuki panowie pomozcie jest juz wszystko wymienione oprucz amora wiec jak mial moze ktos z was taki przypadek bo rece opadaja
Ostatnio zmieniony 28 mar 2007, 21:38 przez vasyl22, łącznie zmieniany 1 raz.
stukot....
A jak ten stukot sie objawia? Czy stuka na wybojach, czy przy dynamicznym skręcaniu kierownicą? Czy jest stłumiony czy metaliczny?Jeżeli wszystko w zawieszeniu jest na OK, to musisz jeszcze sprawdzic łożysko na amortyzatorze nad miską sprężyny i zderzak gumowy pod nakretką amortyzatora.
Pozdrawiam - Adam.
Pozdrawiam - Adam.
Stukot w przednim zawieszeniu.... ćd.
Hmmm . Z tego co pamiętam, po włożeniu amortyzatora do kolumny, zakłada się taką tulejkę z tworzywa sztucznego która ustala amortyzator w kolumnie i dociskana przez nakrętkę mocująca amortyzator w kolumnie, powoduje że amortyzator nie lata w tulei kolumny. Może w tym przypadku te tulejki sie rozpadły albo ich tam nie ma, wtedy na nierównościach amortyzator sie będzie tłukł w kolumnie, co może skutkować takimi odgłosami.
Pozdrawiam - Adam
Pozdrawiam - Adam