[1.9TDI 1Z] Wtryski leją.
-
- Forum Audi 80
[1.9TDI 1Z] Wtryski leją.
witam mam problem z moja audiczką tzn. spala 8-8,5l/100km, cięzko odpala przy dodatnich temperaturach(z rana jak sie swieczki nie załączą) byłem dziś u mechanika podłączył pod kompa i powiedziałmi ,że wtryski są do wymiany bo leją koszt wtrysków 1600zł z wymianą. wydaje mi sie ze to bardzo duzo słyszałem ze mozna wymienić same końcówki jaki jest koszt ich wymiany. jeszcze jedno pytanie czym grozi dalsza jazda z lejącymi wtryskami?
Ostatnio zmieniony 14 mar 2009, 08:54 przez kamilg.86.86, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/item570485148_wtryski_1z_ahu_ale_1_9tdi_038_130_201_j_g_komplet.html
-
- Forum Audi 80
podłączył pod kompa posprawdzał wszystko i powiedział ze wtryski leją ( mówił coś ze jakieś parametry nie wiem czego powinny być od -2 do 2 a u mnie jest 3.8 ) a jeśli chodzi o dymienie to rano jak odpale to po ok 2 min kopci na biało po przejechaniu 2km juz wogule nie dymi . jeszcze jedno po porannym rozruchu przez chwile drży całe auto ale silnik chodzi równo
kamilg.86.86, pogratuluj mechanikowi wrozenia i kopnij go w dupe z calej sily
NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI ZEBY SPRAWDZIC VAGIEM CZY WTRYSKI LEJA
to co on sprawdzil to sa korekcje dawek na wtryskach i nie zaleza one tylko i wylacznie od stanu wtryskow, ale tez od kata wtrysku, dawki paliwa, zabrudzenia nastawnika
bywaly u mnie auta ktore mialy korekcje po 4 mg i to nie byla wina wtryskow
u Ciebie fakt 3.8 to troche za duzo, ale ja bym sie najpierw zajal sprawdzeniem dawki, kata wtrysku i nastawnika.
[ Dodano: 2009-03-13, 16:20 ]
kamilg.86.86, aha i zmien swiece przy okazji, powinno mniej telepac po odpaleniu (o ile kat wtrysku i dawka beda ok)
to co on sprawdzil to sa korekcje dawek na wtryskach i nie zaleza one tylko i wylacznie od stanu wtryskow, ale tez od kata wtrysku, dawki paliwa, zabrudzenia nastawnika
bywaly u mnie auta ktore mialy korekcje po 4 mg i to nie byla wina wtryskow
u Ciebie fakt 3.8 to troche za duzo, ale ja bym sie najpierw zajal sprawdzeniem dawki, kata wtrysku i nastawnika.
[ Dodano: 2009-03-13, 16:20 ]
kamilg.86.86, aha i zmien swiece przy okazji, powinno mniej telepac po odpaleniu (o ile kat wtrysku i dawka beda ok)
-
- Forum Audi 80
[quote="Adamm"]kamilg.86.86, pogratuluj mechanikowi wrozenia i kopnij go w dupe z calej siły
rozmawiałem z mechanikiem jeszcze raz i powiedział ze nie ma również mozliwosci sprawdzenia wtrysków po ich demontazu ponieważ wtryski są dwu spręzynowe i na przyrządzie mozna sprawdzić tylko '' przed wtrysk'' a ''wtrysku właściwego nie'' nie wiem czy jego diagnoza jest prawidłowa
rozmawiałem z mechanikiem jeszcze raz i powiedział ze nie ma również mozliwosci sprawdzenia wtrysków po ich demontazu ponieważ wtryski są dwu spręzynowe i na przyrządzie mozna sprawdzić tylko '' przed wtrysk'' a ''wtrysku właściwego nie'' nie wiem czy jego diagnoza jest prawidłowa
zmień mechanikakamilg.86.86 pisze:
można zmierzyć a co więcej ustawić obydwa cisnienia !!
za 1250 PLN to masz gotowe wtryski ustawione na ile sobie zażyczysz (ja robie 220/300) z końcówkami BOSCH z dziurkami 216mikrometrów !!
jak mi podeslesz swoje wtryski to za 975 PLN i tydzień czasu odsyłam ci wtryski z zainstalowanymi zestawami naprawczymi BOSCH 216 oczywiście wyregulowane wedle życzenia
wtryski załozysz sobie sam w 20 minut i tym sposobem przybedzie Ci 15KM a za zaoszczedzone 600 PLN dołożysz jeszcze 300 i robisz remap softu i masz realne szanse na 130 a moze nawet 135 KM - tak moja propzycja
duze róznice w grupie 013 moga wynikac z róznicy cisnien miedzy poszczegolnymi cylindrami, tam gdzie bedzie slabe cis sprezania trzeba wiecej paliwka wtrysnac, ale rowniez duze ronice w grupie 13 chodzi mi o wartosci wychodzace poza min-max moge wynikac z lejacych wtryskow ale grupa 13 nie jest probnikiem do wtryskiwaczy i za pompaca jej nie da rady sprawdzic wtrysk czy leje czy nie
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Nigdy w życiu używane wtryskiwacze!cysio pisze:1200 za wtryski troche drogo nie lepiej po szrotach polatac i po allegro moze znajdzie sie cos tańszego. A sprawdzałeś kat wtrysku może masz źle ustawiony???
Nic dodać nic ująć. <ok>Adamm pisze:NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI ZEBY SPRAWDZIC VAGIEM CZY WTRYSKI LEJA
-
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80